FC Oegstgeest tweemaal succes in eerste nacompetitiewedstrijd

voetbal n Zowel de herenselectie als de vrouwenselectie van FC Oegstgeest wonnen hun eerste van drie wedstrijden in de nacompetitie voor promotie naar respectievelijk de derde klassen en de tweede klasse. De herenselectie won tegen Linschoten op eigen terrein en de vrouwen tegen SVO/DKS'17 in Koewacht. Afgelopen zaterdag dus dubbel succes voor de Oegstgeestenaren.

SVO/DKS'17 Vr1-FC Oegstgeest Vr1

SVO/DKS'17 is een samenwerking van twee vrouwenafdelingen van de twee voetbalverenigingen v.v. Steen en r.k.v.v. Koewacht uit Oost Zeeuws-Vlaanderen. SVO staat voor Samenwerking Vrouwen/meiden Opleiding. De vrouwen stapten al vroeg in de bus richting Koewacht. Dit plaatsje ligt nog net in Nederland ten westen van Antwerpen. Dat werd dus nog een aardige reis. Het feit dat Luuk van der Zon dienstdeed als buschauffeur verzacht dat leed natuurlijk wel.
Hoewel het er in eerste instantie niet naar uitzag, kreeg de wedstrijd een heel spannend verloop. Lange tijd stond het 0-1 in het voordeel van de Oegstgeester vrouwen. Maar in de laatste minuten wist DKS'17 toch op gelijke hoogte te komen. Verlenging was dus het gevolg. In de verlenging werd echter niet gescoord. Dus de uitslag van de strafschoppen moest nu de uiteindelijke winnaar bepalen. Gelukkig wisten de vrouwen dit in hun voordeel te beslechten. Met 2-4 wonnen ze de strafschoppenreeks.
De verre reis was dus niet voor niets geweest. Nu op naar wedstrijd 2 van 3. Als deze beiden worden gewonnen dan lonkt de tweede klasse! De volgende wedstrijd is Maasdijk Vr1-FC Oegstgeest Vr1. Opnieuw een uitwedstrijd dus, maar nu iets dichterbij in Maasdijk, rond de 40 kilometer in plaats van de nu afgelegde 160 kilometer. Mochten ze ook de wedstrijd van volgende week winnen, dan komen ze voor de laatste wedstrijd uit tegen de winnaar van de wedstrijd tussen FC Driebergen Vr1 en Xerxes DZB Vr1. Er is dus nog wel een weg te gaan en kunnen zeker wat support gebruiken.