Welkom bij de Vrijwilligers van Oud-Poelgeest

vrijwilligers n Op Tweede Pinksterdag, maandag 10 juni 2019, vindt de 12e editie van de Dag van het Kasteel plaats. Oud-Poelgeest biedt dan, samen met 18 andere kastelen, landgoederen en buitenplaatsen in Zuid-Holland, een feestelijk activiteitenprogramma voor jong en oud.

Een bijzondere activiteit op Oud-Poelgeest is de 'Onthulling van de Duiventil' door Els Timmers, oud-burgemeester van Oegstgeest.
Het is niet de eerste keer dat Els Timmers deze Duiventil onthult. Eerder deed ze dat al eens in mei 2002, toen een grote restauratie van het Koetshuis was voltooid. Voor die restauratie werd de Oegstgeester Dakpan nagemaakt. En er werd een teken- en schilderwedstrijd uitgeschreven voor Oegstgeester basisschoolleerlingen die tekeningen maakten binnen de vorm van zo'n dakpan. Met 40 beschilderde dakpannen werd een kleurrijke duiventil belegd die jarenlang de hoteltuin bij Oud-Poelgeest sierde. Vorig jaar bleek het onderstel van de til zo erg verrot dat instortingsgevaar dreigde. Door Vrijwilligers van Oud-Poelgeest is de til vakkundig gerestaureerd en in oude luister hersteld.
Met de feestelijkheden rond de gerestaureerde Duiventil bedankt Oud-Poelgeest haar vrijwilligers, die vele dagdelen per jaar helpen het parkbos en de tuinen te onderhouden.
Stichting Erfgoed Oud-Poelgeest nodigt eenieder uit om deze feestelijkheden bij te wonen. "Kom langs op deze Dag van het Kasteel en maak kennis met de vrijwilligersgroep. We laten u graag zien wat het werk van de vrijwilligers inhoudt, welke prachtige resultaten er worden geboekt en waar we met elkaar koffiedrinken. En als u dan besluit om ook vrijwilliger te worden, dan kan dat natuurlijk. Heel graag zelfs!"


• 11.00 - 12.00 uur: ontvangst met koffie en thee in de tuin achter het Koetshuis waar de Duiventil staat. Jeroen Schuit en vele vrijwilligers zullen alle vragen over het vrijwilligerswerk beantwoorden.
• Ca. 11.30 uur: Onthulling van de Duiventil door Els Timmers, oud-burgemeester van Oegstgeest.