Abel Bormans, hier belaagd door twee spelers van LVV, maakte twee van de drie doelpunten. | Foto Lichtenbeldfotografie.nl Foto: Paul Lichtenbeld

FC Oegstgeest wint van Linschoten

De wedstrijd startte met enige vertraging. Het eerste kwartier was duidelijk in het voordeel van Linschoten. Hun spel zag er meer verzorgt, gestructureerd uit. Peter Messemaker moest meer dan eens in actie komen. Het feit dat hij lang is en de nodige ervaring heeft, kwam goed van pas.
In de twaalfde minuut viel het eerste doelpunt. Via een perfecte assist van Rens van der Spek kon Abel Bormans nauwkeurig inkoppen: 1-0. Dit gaf de wedstrijd eigenlijk eigen draai. Hoewel de kansen over en weer, dus ook voor Linschoten, bleven komen, leek het zelfvertrouwen bij Linschoten getemperd. Het werd nu een wedstrijd van gelijke krachten waar FC Oegstgeest in de afronding een perfecte middag beleefde. Vlak na rust vielen kort na elkaar namelijk nog twee doelpunten in het voordeel van FC Oegstgeest. Was het eerste al een beauty, de tweede en de derde waren bijna nog mooier. De 2-0 was een streep van opnieuw Abel Bormans diagonaal vanaf de zestien meter en de derde een doelpunt van Lars van Bommel op een steekpass na prachtig voorbereidend werk van de aanval: 3-0. Een kleine tien minuten later zag de scheidsrechter zich genoodzaakt om twee Linschoten spelers weg te sturen. De één voor een grove overtreding en de ander, vermoedelijk voor 'praten'? Voor zover dat al niet het geval was, was hiermee de wedstrijd zo'n twintig minuten voor tijd wel gespeeld en ging de wedstrijd uit als een nachtkaars.

Volgende week is Floreant, opnieuw thuis, de volgende tegenstander.