Afbeelding
Foto:

Sierkolen-gedichtje over vandalisme


Mijn roze sierkolen vonden het fijn
om gedrieën in mijn voortuin te zijn.
Van dag tot dag volgde ik hun groei…
En dit voorjaar kwamen ze tot bloei.

Buren zeiden tot elkaar:
"Wat is dat een leuke tuin, dáár!"
Opeens kwam iemand met een schaar
en knipte die bloemen af. Zomaar!

"Hé!", riepen mijn sierkolen in koor:
"Dit is diefstal. Dit mag écht niet, hoor!
Het is een kwestie van fatsoen
om zoiets gewoon niet te doen."

Monique van der Gaag


Over het pad

Aan de Raad,


Wanneer een lid van uw Raad aan de vooravond van een vergadering op de regionale radio zijn enquête uitlegt en aan de hand daarvan aankondigt zijn conclusies aan U in de vergadering voor te leggen dan wordt de burger die daartegen een weerwoord beraamt door het Reglement van Orde wel zeer bruut opzijgezet.
Zeker als die enquête is verlucht met een misleidende tekening die burgers volstrekt op het verkeerde been zet omdat het vertoonde noch de huidige noch de toekomstige werkelijkheid ook maar enigszins weergeeft.
Het zou de Raad vanavond sieren om de bezwaren van de bewoners binnenkort raadsbreed mee te wegen, alvorens verdere stappen te ondernemen.
Daarbij lijkt de suggestie van D66 tijdens de commissieavond erg zinvol om bij een inspraakavond niet alleen de 5 aanliggende straten maar HEEL Oegstgeest Noord te horen.
De Vereniging Haaswijk zal een dergelijke avond zeker willen organiseren


Oegstgeest, 28 mei 2019
Ton Kohlbeck


'Er zijn klachten geweest'

Vorige week liep ik, wachtend op de bus, op het paadje langs de 'milieuvijver' achter de flats van de Aert van Neslaan. Ik hoorde het geluid van een 'bosmaaier'.

Ik sprak de jongeman aan die het lawaaierige apparaat bediende. Ik zei: "maar dat mag toch niet tijdens het broedseizoen, er zijn hier toch veel nesten, onder andere eendennesten." "Ja zeker", zei hij: "er zijn hier heel veel nesten, maar het is een opdracht van de gemeente, er zijn klachten geweest over de brandnetels en de berenklauw."
Toen dacht ik: "Verdorie, er zijn regels over niet maaien in het broedseizoen, niemand hoeft op dit pad deze maand te lopen, er zijn klachten, van wie, waarom, waar zijn de niet-klagers??"

Gemeente, wees toch eens consequent!

Emmy Fischer
Aert van Neslaan 88

Afbeelding