29 mei : Avond over de Duikerbrug en de Dorpsstraat in Dorpscentrum

bijpraten n De toekomst van de Duikerbrug, de doorvaart van de Pastoorswatering en de (herinrichting) van de Dorpsstraat zijn volop het onderwerp van gesprek in Oegstgeest.

"Door tientallen jaren van achterstallig onderhoud door de gemeente Oegstgeest is er nu geen gemotoriseerd verkeer meer mogelijk", aldus omwonenden, die de avond organiseren. "Ook is de verbinding tussen de Pastoorswetering en het open water van het Oegstgeesterkanaal naar de Kaag gestremd voor sloepjes, roeiboten en kano's. Niemand weet wat de toekomst brengt. Wij weten niet hoelang dit gaat duren."

"De burger als belanghebbende zit niet aan tafel bij de gemeente. Juist deze heeft als privé-persoon het meeste bij de situatie te verliezen", aldus een woordvoerder.

overleg

Om samen te overleggen, met één stem te spreken richting gemeente en duidelijk te maken wat omwonenden aan de Dorpsstraat en de Pastoorswetering van de gemeente Oegstgeest mogen verwachten, wordt een avond in het Dorpscentrum georganiseerd. "Iedereen is van harte uitgenodigd op woensdag 29 mei vanaf 20.00 uur in het Dorpscentrum, Lijtweg 9. Maak uw wensen kenbaar!"

Na inloop met koffie worden de aanwezigen welkom geheten door Henk Heemskerk, krijgen ze een digitale beeldcollage te zien van Ineke van der Velden, worden ze op de hoogte gebracht wat er nu precies aan leidingen onder de Duikerbrug doorloopt en wie daar verantwoordelijk voor is.

"Tenslotte, en dat is het belangrijkst, kunt u zelf inspreken en kenbaar maken wat u wilt, hoe u het ziet en hoe het nu verder moet met de Duikerbrug en de Dorpsstraat."

Oegstgeestenaren die graag aanwezig willen zijn, sturen een mailtje naar Corine Heemskerk: corineheemskerk@ziggo.nl of sturen een berichtje naar:

Organisatie Burgerplatform Duikerbrug                
p/a Dorpsstraat 85
2343 AZ Oegstgeest