ASC moet in IJsselmonde meerdere erkennen

voetbal n Voetbalvereniging ASC heeft in Rotterdam met duidelijke cijfers verloren van IJsselmonde. Met een 4-1 nederlaag keerde de équipe van trainer Mo Boudrine huiswaarts.

De tegenstander deelde de koppositie met ASC en RKDES. Na de zege staat IJsselmonde op de eerste plaats en RKDES (gelijkspel tegen DONK) op plek twee. Volgende week is de laatste competitieronde. Uitgerekend speelt ASC dan thuis tegen RKDES. Alleen winst biedt garantie op de tweede plaats en die stek geeft recht op promotie naar de tweede klasse. Het belooft zondag zeer spannend te worden op sportpark Overveer. Voorwaarde is dat ASC echt in goede vorm is.
Afgelopen zondag etaleerde de thuisformatie aanvallend een surplus aan kwaliteit. "Het team heeft enkele zaalvoetbalinternationals in de gelederen die zeer technisch voetbal spelen en aanvallend scherp en gedreven zijn. De ASC-verdediging werd overrompeld. "De tegenstander overblufte ons in de eerste twintig minuten met hun aanvallende kwaliteiten. De verdediging kreeg geen vat op het vlotte spel en dit nekte ons al vroeg in de wedstrijd", verklaarde Ruben Dutrieux. Het offensief betaalde zich uit in een 3-0 achterstand in korte tijd en zou een definitief stempel op de wedstrijd drukken. "In de tweede helft toonden we meer lef en zetten aanvallend druk. Tot meer dan één tegentreffer leidde dit niet. Achterin moesten we voor deze spelwijze meer ruimte weggeven en IJsselmonde anticipeerde daar goed op door de 4-1 te scoren en daarmee de wedstrijd en de eerste plaats naar zich toe te trekken", vervolgde hij. Ruben Dutrieux was verantwoordelijk voor de tegentreffer.

Komende zondag 26 mei is, zoals gememoreerd in dit verslag, de allesbeslissende wedstrijd voor promotie naar de tweede klasse tegen de nummer twee op de ranglijst RKDES. De achterstand is slechts één punt. Wint ASC, dan wacht directe promotie. Lukt dat niet, dan kan promotie via de nacompetitie worden afgedwongen.