Open dag basisschool De Burcht

onderwijs n Zaterdagmiddag 25 mei tussen 13.00 en 15.00 uur is iedereen welkom bij CBS De Burcht in 't Duyfrak in Valkenburg.

Alle lokalen en lesruimten zijn te bekijken, er liggen tekeningen van de verbouwing van het plein en de school en de directeur en enkele leerkrachten en bestuursleden zijn er om vragen te beantwoorden.

"We willen voor heel Valkenburg christelijk onderwijs aanbieden. De nieuwe wijk 't Duyfrak groeit nog steeds. Het is voor de jongste kinderen fijn als ze in hun eigen wijk naar school kunnen. En sinds de fietsbrug geopend is, leggen we ook contact met ouders en kinderen uit Oegstgeest."


Spirituele avond in Dorpscentrum

spiritualiteit n Op vrijdagavond 24 mei van 19.00 tot 22.00 uur is er in het Dorpscentrum Oegstgeest aan de Lijtweg 9 een spirituele avond met een zaalreading en droomduiding.

Coby Dinkela en Jacqueline Voskuil (beiden uit Emmeloord) zullen deze avond invulling geven. Coby Dinkela is Spiritueel Coach. Tevens is ze onder andere energetisch therapeute, geeft Reiki, geeft massagebehandelingen en is medium.

Jacqueline Voskuil is droomdeskundige, en auteur bij uitgeverij Schors, Ankh Hermes, Bloom (België), en uitgeverij aquaZZ.

Bezoekers mogen een foto van een dierbare (overledene) meenemen voor Coby en het verhaal van een droom voor Jacqueline.

De onderwerpen die op die avond de revue zullen passeren: • Geloven in jezelf, • Balans, • Hoe ga je met je dromen en spiritualiteit om in het dagelijks leven?

Voor meer informatie: Jacqueline Voskuil: jacqueline-voskuil@hotmail.com, Coby Dinkela: c.dinkela@live.nl of Gijsbert Ouwehand: gb.ouwehand@hetnet.nl.

De entreeprijs bedraagt €7,50.


Darwin in de Stad

cultuur n Op zaterdagavond 1 juni geeft evolutiebioloog Menno Schilthuizen een college 'Darwin de Stad' in Openluchttheater Leidse Hout.

In zijn verrassende en wonderlijke boek 'Darwin in de stad' laat Menno Schilthuizen zien dat de natuur naar de stad verschuift. Zijn boek werd in 2018 bekroond met de Jan Wolkersprijs. Schilthuizen werkt als evolutiebioloog en als onderzoeker aan Naturalis Biodiversity Center in Leiden en als hoogleraar aan de universiteit van Leiden.

Het college wordt omlijst door toepasselijke muziek van de Eindhovense theatergroep 'Bende van Oz'. Zang en muziek uit verschillende genres, tijden en landen. En de wind door de bomen of een avondgroet van de vogels.

Tickets 12,50 (pinnen mag). Te bestellen via www.oltleiden.nl of voor aanvang bij het theater.