Afbeelding
Foto: Buro JP

Politiek Portret

politiek n De Oegstgeester gemeenteraad kent negentien zetels. De komende weken stellen telkens twee raadsleden zich voor in deze rubriek: 'Politiek Portret'.

Frits van Dissel

• 66 jaar
• Hart voor Oegstgeest
• Woont 33 jaar in ­Oegstgeest

Waarom ben je raadslid geworden?

Ik wil graag met mijn tijd en expertise bijdragen aan deze groene en kleinschalige omgeving, het dorp waar ik voor heb gekozen om in te wonen.


Stel je krijgt €100.000 om in de gemeente te besteden…

Support geven aan iets dat zeer de moeite waard is: betrokkenheid van burgers bij ons aller leefgemeenschap. Ondersteunen van inwoners zoals dwarse denkers, hondenloopgroep, langer zelfstandig levende ouderen, wijkverenigingen en vrijwilligers. Met wat extra middelen kunnen er meer mensen opgeroepen worden om zich in te zetten voor ons dorp. Met meer extra kunnen we voor de verschillende wijken geld besteden aan verfraaiing, verbetering van de leefbaarheid en inrichting van openbare ruimten. B.v. muurschilderingen, extra groen, speeltoestellen - uiteraard in overleg met de bewoners.


Stel je moet bezuinigen…

Naast alles wat we al doen, kunnen we eens kijken of kosten van juridische procedures omlaag kunnen. Betrokkenheid, transparante(re) uitleg van voorgenomen besluiten kunnen een gang naar de rechter voorkomen en veel geld besparen.


Ingrid van Dillen

• 50 jaar
• CDA
• Woont 13 jaar in ­Oegstgeest

Waarom ben je raadslid geworden?

- Om een stem te zijn voor mensen die moeilijk voor zichzelf kunnen opkomen of de weg niet weten.
- Om mijn eigen betrokkenheid met het dorp te vergroten en mijn steentje hieraan bij te dragen.
- Om de ChristenUnie in Oegstgeest een gezicht te geven.


Stel je krijgt €100.000 om in de gemeente te besteden…

- Aan meer wijkgericht preventief werken, zodat ondersteuning en hulp daar komt waar nodig.
- Aan versterking van de samenwerking tussen onderwijs en zorg, zodat kinderen met problemen tijdig in beeld komen, verergering wordt voorkomen en specialistische zorg minder noodzakelijk is.
- Aan stimulering van onderlinge ontmoeting, om zo eenzaamheid onder jong en oud te verminderen


Stel je moet bezuinigen…

Op de inhuur van externe expertise en het uitvoeren van externe onderzoeken door de onderlinge samenwerking in de Leidse Regio te intensiveren, zodat ons eigen ambtenarenapparaat versterkt wordt.

Afbeelding