Afbeelding
Foto: Paul Lichtenbeld

FCO Mieniekamp

kamp n FC Oegstgeest zal op 30 mei (Hemelvaartsdag) starten met het allereerste FCO Mieniekamp. Met tien man sterk is men al een paar maanden bezig met de organisatie van dit mooie driedaagse evenement dat plaats zal vinden op het terrein van FC Oegstgeest.

De jongste jeugd van FC Oegstgeest (jongens en meisjes tot de leeftijd van 11 jaar) zal dan drie dagen en twee nachten op het sportpark in tenten bivakkeren. Daarnaast gaan de kinderen allerlei leuke activiteiten doen zoals zwemmen, broodjes bakken, speurtochten, spelletjes maar ook zullen zij meedoen aan een sponsorloop om geld bijeen te lopen voor het opknappen van de tribune van de vereniging. Uiteraard ontbreken ook de springkussens niet die de organisatie veelvuldig hoopt te gebruiken tijdens het kamp.

De kinderen slapen in tenten op het sportpark. Het evenement wordt dit jaar gehouden tijdens het Hemelvaartweekend van donderdag 30 mei (11.00 uur) tot zaterdagmiddag (12.00 uur).

Dit alles bij elkaar kan natuurlijk voor wat extra geluid zorgen op en rond het sportpark. "Natuurlijk zullen we dit zoveel als mogelijk proberen te beperken, maar we rekenen ook op het begrip van omwonenden indien het een keertje te luidruchtig is", aldus de organisatie.

De bedoeling van dit evenement is de jongste jeugd een geweldig aandenken te bezorgen in hun eerste jonge jaren bij FCO. Twee nachten slapen in tenten, eten op de club en veel leuke activiteiten doen, van 's morgens vroeg tot 's avonds laat, onder begeleiding van een groot aantal (ongeveer vijftig) enthousiaste vrijwilligers die zelf ook alle dagen bij FCO zijn.

"Mocht de herrie uiteindelijk toch iets teveel voor u zijn dan bieden wij nu alvast onze excuses aan", geven de vrijwilligers aan. "Toch denken wij dat het allemaal wel mee zal vallen."


Volksuniversiteit

workshop n Even terug in de tijd! Leuke workshop voor (groot-) ouder en kind, samen maken jullie als een echte boekbinder met naald en draad een ABC-boekje. Voorop komt de eerste letter van je naam en in het boekje het hele alfabet met ruimte om bij elke letter een tekening te maken van iets wat met die letter begint. Er wordt gekeken naar de mooie rood-blauw gekleurde letters die in de Middeleeuwen werden gebruikt in handgeschreven boeken. De prijs is voor één ouder en één kind.

Zondag 26 mei van 10.30 – 12.30 uur/ Prijs: € 18,- + materiaal € 6,-.