Biologische maaltijd

samen n Op maandag 3 juni kan iedereen weer genieten van een biologische maaltijd in Dorpscentrum Oegstgeest.

Ook dit keer zal Brenda van der Zaag weer een heerlijke vegetarische maaltijd koken. Zij bereidt een gezonde maaltijd voor van biologische producten en zonder vlees. "Dit is gezond voor ons en beter voor het milieu. Daarbij is met elkaar eten veel gezelliger", aldus de organisatie. De maaltijd begint om 18.00 in het Dorpscentrum, Lijtweg 9, Oegstgeest.
De vorige keren waren een groot succes. "Wilt u gezellig mee-eten? Reageer dan snel want de maaltijden zijn snel volgeboekt."

De maaltijd kost €11,00; een drankje € 2,50. Beide contant betalen.

Aanmelden voor 28 mei bij duurzamemaaltijdoegstgeest@hotmail.com. In het Dorpscentrum ligt ook een intekenlijst.


Cello- en pianorecital op zondagmiddag

muziek n Op zondagmiddag 26 mei geeft de Kazachstaanse pianiste Gulmira Issabekova samen met de Oekraïense celliste Alona Kliuchka een cello- en pianorecital met zowel gezamenlijke als solo optredens. Zij spelen werken van Chopin, Elgar, Liszt, Glass, Grieg en Martinu. Zie voor nadere informatie over de musici en hun programma de website: www.ampijoloe.com.

Locatie: Het Huis Ampijoloe, Rhijngeesterstraatweg 191 te Oegst­geest.
Inloop: 14.30-15.00 uur. Het concert begint om 15.00 uur en duurt tot 17.00 uur, onderbroken door een pauze. Na afloop is er tijd voor een nazit.
Kaartjes á €15 zijn te reserveren door een e-mail te sturen naar concert@ampijoloe.com onder vermelding van het aantal kaartjes en 'Gulmira-Alona'. Telefonisch reserveren is ook mogelijk bij Robert Scheltens: 06-51354656.


Hoogleraren op Groenesteeg

leiden n Op zondag 2 juni om 14.00 uur wordt - in het kader van 444 jaar Universiteit Leiden - een rondleiding georganiseerd op de begraafplaats Groenesteeg met als thema 'Leidse hoogleraren op Groenesteeg'. Over deze geleerden zal aan hun graf het een en ander worden verteld. Bij slecht weer zullen de verhalen als een soort lezing in de aula worden gepresenteerd.