Vanaf afgelopen weekend kunnen de booteigenaren, na zes weken geduld hebben, eindelijk weer varen. Het is de vraag of de boten ooit terug kunnen keren naar de ligplaatsen in de Pastoorswetering. | Foto Ineke van der Velden
Vanaf afgelopen weekend kunnen de booteigenaren, na zes weken geduld hebben, eindelijk weer varen. Het is de vraag of de boten ooit terug kunnen keren naar de ligplaatsen in de Pastoorswetering. | Foto Ineke van der Velden Foto: Ineke van der Velden

Boten getakeld

verplaatsing n Op zaterdagochtend 18 mei om 8.00 uur arriveerde de 15 ton zware kraan van Verschoor om op kosten van de gemeente Oegstgeest twee boten uit de afgesloten Pastoorswatering te takelen.

Vanwege de slechte staat van de duikerbrug, is deze enkele weken geleden per direct gesloten voor autoverkeer bovenop en vaarverkeer onder de Dorpsstraat door. Bewoners van de Dorpsstraat die hun boot aan de Pastoorswetering (in hun achtertuin) hadden liggen, konden niet meer wegvaren.

Vanaf 18 mei kunnen ze dus, na zes weken geduld hebben, eindelijk weer varen. Het is de vraag of en wanneer de boten terug kunnen keren naar de ligplaatsen in de Pastoorswetering.

Tegelijkertijd met de takelwerkzaamheden werden er onder de drie afgesloten bruggen zeven sensoren geplaatst: onder andere onder het tongewelf uit 1566. Deze sensoren kunnen op afstand met grote nauwkeurigheid meetverschillen aangeven.

Afbeelding
Afbeelding