De multi-inzetbare Michiel Greidanus (H1 en Mix 1). | Foto Roel Slootweg
De multi-inzetbare Michiel Greidanus (H1 en Mix 1). | Foto Roel Slootweg Foto: Roel Slootweg

Tennisser Roeland van Dijk wint na een bloedstollend gevecht

tennis n Met nog drie speelrondes te gaan moet Heren 1 van OLTC nog alle zeilen bijzetten om volgend jaar weer in de Hoofdklasse te mogen acteren.

Man van de dag was Roeland van Dijk die in een bloedstollend gevecht zijn partij binnen sleepte. Hij won in de derde set met 7-6 na op de rand van de afgrond te hebben gestaan maar uiteindelijk toch te winnen.
Romano Frantzen won zijn single ook en het derde punt werd binnen gehaald door Julian Vandenbussche samen met Bas Louwerse die derde set pakten met 10-6 in de tiebreak.
Einduitslag was 3-3 en daar kunnen de mannen best tevreden mee zijn.


Heren 2 speelde tegen de koploper en verloor met 5-1. Enige punt werd binnen gehaald door ping pong kampioen Jop van der Wiel en Bas Leeflang. Goed om te zien dat Jop eindelijk weer kon spelen na een vervelende blessure.


Mix 1 speelde thuis en stond er lange tijd goed voor. Zij begonnen met een 4-2 voorsprong aan de laatste twee mix partijen. Helaas werden deze beide verloren en hielden zij een zure nasmaak over aan deze zondag. Eindstand 4-4.


Mix 2 behaalde weer een uitstekende overwinning. Captain Bas Bauman had voor de eerste keer echt tegenstand in zijn single en verloor de eerste set met 6-1. Hierna begon het te draaien en won Bas met 6-2 en 6-3 waardoor hij nog steeds ongeslagen is in de single.


Dames 1 speelde thuis zonder de geblesseerde Laura Slootweg en verloor met 4-2. Jammer want er had meer ingezeten. Er waren kansen in de laatste twee dubbels. Helaas werden deze niet verzilverd.


Mix 1 bij de jeugd deed het weer erg goed en won met 7-1. Zij liggen op koers om te gaan spelen voor het landskampioenschap. Zij staan nu op 1 punt van koploper Holy. De eerste twee teams uit de poule mogen na de competitie gaan spelen voor het Landskampioenschap. Dat is bij de jeugd niet eerder voorgekomen op OLTC.


Komende zondag spelen de volgende teams thuis bij tennisvereniging OLTC aan de Hofbrouckerlaan
Heren 1 - Heerhugowaard
Heren 2 – Leeuwenbergh
Mix 1 Jeugd – Amstelpark


Iedereen is van harte welkom om te komen kijken en de toppers aan te moedigen onder het genot van een lekker hapje en drankje.