Eénjarig bestaan Ken je Buren

ontmoeting n Op zaterdag 18 mei viert het Burgerinitiatief Langer Zelfstandig Leven Oegstgeest zijn eenjarig bestaan in het Dorpscentrum aan de Lijtweg vanaf 13.30 uur.

Het project Ken je Buren is medio 2018 door het burgerinitiatief Langer Zelfstandig Leven Oegstgeest gestart om buurtnetwerken op te zetten in zoveel mogelijk wijken in Oegstgeest. Steeds vaker zullen ouderen langer zelfstandig moeten maar ook willen blijven wonen. Elkaar zo nu en dan een helpende hand bieden in geval van nood kan dit bevorderen. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling dat buren de mantelzorg voor hun buren op zich nemen. De zorg blijft bij familie en professionals. Het gaat juist om kleine incidentele taken zoals het tijdelijk bijspringen als de buurman of buurvrouw even is uitgeschakeld door bijvoorbeeld een blessure. Dit soort hulp kan in geval van nood het leven dan een stuk gemakkelijker maken.
Het project Ken je Buren wil daarom Oegstgeestenaren van 60+ motiveren om hun buren of bekenden dichtbij te vragen of ze bereid zijn om nabuur te worden. Als zij dat willen, dan is het de bedoeling om naam en telefoonnummer op de Ken je Buren sticker in te vullen en die te plakken aan de binnenkant van de meterkast. Hierdoor kunnen hulpverleners in geval van nood snel de naburen waarschuwen.
Inmiddels zijn wij in 5 wijken gestart met een buurtnetwerk bestaande uit enthousiaste Ken je Buren Buurtambassadeurs.

Dit mooie resultaat viert het burgerinitiatief graag met de inwoners van Oegstgeest op zaterdag 18 mei.


Programma
13.30 Inloop met koffie en thee
14.00 Terugblik
14.20 Kennismaking vijf Buurtnetwerken en hun ideeën
15.00 Betekenis burgerinitiatieven voor de gemeente (Jan Nieuwenhuis, wethouder)
15.10 Het burgerinitiatief als coöperatie voor wonen, zorg en welzijn (Guus Bannenberg, voorzitter)
15.30 Ken je Buren Buurtborrel