Koffiespeeltuin 'Leren luisteren'

opvoeding n Ieder kind luistert wel eens niet, dat is normaal. Kinderen worden steeds zelfstandiger en krijgen steeds meer een eigen wil. Ze verkennen hun eigen grenzen.

Maar wat kun je doen om je kind te laten luisteren? Welke mogelijkheden zijn er? En hoe reageer je als je kind niet luistert?
Tijdens de Koffiespeeltuin op 29 mei geven groepsleiders van 'The incredible years' tips en advies. De eigen vragen kunnen worden gesteld en er is volop gelegenheid om (vaak heel herkenbare) situaties uit te wisselen met andere ouders.

De Koffiespeeltuin is de plek waar ouders elkaar kunnen ontmoeten. Iedere keer staat een ander thema centraal, van een ontspannende activiteit tot opvoed- en opgroei informatie. De koffie staat klaar en kinderen kunnen lekker lezen en spelen in een kindvriendelijke omgeving.
De Koffiespeeltuin is voor en door ouders en zoekt nieuwe vrijwilligers om te helpen als gastvrouw/gastheer en de organisatie. Vind je het leuk om mee te denken? Mail dan naar volmer@oegstgeest.nl.

Koffiespeeltuin, 29 mei, 9.30 – 11.00 uur, bibliotheek Oegstgeest.


Uniek Ajax-boek

lezen n Binnenkort verschijnt een prachtig document in de vorm van een boek over het nu al legendarische Europese voetbal avontuur van AJAX.

Onder de titel 'De vreugde van het spel' schrijft de Leidse/Oegstgeester schrijver Jaap Visser aan een uniek boek over Ajax en het lange Europese voetbal seizoen.

Het boek zal medio juni uitkomen en bevat alle hoogtepunten, met veel foto's, van de wedstrijden vanaf de voorrondes tot de mooie wedstrijden tegen de Europese voetbalgrootmachten.

Voor de echte Ajax-fan, die het boek voor 20 mei reserveert bij de Rijnlandse Boekhandel, is het de mogelijk om met eigen naam in dit boek te komen onder het hoofdstuk: 'Wij zijn trots op Ajax'.

Een leuk cadeau voor de voetbal- en Ajax liefhebber.