Schaakclub Oegstgeest '80 handhaaft zich in tweede klasse

schaken n Afgelopen zaterdag was het erop of eronder voor het eerste achttal van Oegstgeest '80. Dit stond met 1 bordpunt voorsprong op DSC Delft 2 juist boven de degradatiestreep.

Uiteindelijk pakte het allemaal net goed uit: DSC 2 verloor met 5 – 3 van Santpoort, terwijl Oegstgeest met 4 – 4 gelijk speelde tegen Zukertort Amstelveen 2.
Er werden volle punten behaald door 'rising star' Duleen van Gunsteren (vlotte overwinning) en Nebojsa Nikolic (moeizame laveerpartij), terwijl de remises van Fred Slingerland, Gert-Michiel de Niet, Joop Piket en Gideon van der Bent genoeg waren voor het ene, broodnodige matchpunt.

Als we kijken naar de resultaten over een heel seizoen, dan vallen vooral de hoge scores van de internationale meesters Slingerland (7/9, 78%) en Nikolic (6/9, 67%) op, terwijl van Gunsteren (5/7, 71%), Piket (3/5, 60%) en de Niet (2,5/5, 50%) ook flink bijdroegen aan de twee overwinningen en twee gelijke spelen, die de uiteindelijke 6 matchpunten opleverden. De kwetsbaarheid van de lagere borden van Oegstgeest is nog steeds een punt van zorg.

Terug naar Oegstgeest

Inmiddels is zeker dat Oegstgeest '80 voor het eerst na veertien jaar volgend seizoen weer in ons eigen dorp zal spelen, in een zaal bij K&O aan de Lange Voort. Dit geldt zowel voor de interne competitie op donderdagavond als voor de externe competitie van het eerste achttal op zaterdagmiddag.

Oegstgeest '80 zal na veertien jaar volgend seizoen weer in eigen dorp spelen - in een zaal bij K&O


Oegstgeest '80 zal nieuwe leden van harte welkom heten. Dit geldt zeker ook voor huisschakers, die in een vriendelijke sfeer eens tegen anderen van hun eigen sterkte willen spelen. Aanmelding kan gebeuren bij secretaris Johan Boots (071-5170337; palantir@xs4all.nl), wedstrijdleider Ed Wagemans (071-5176213; ed.wagemans@online.nl) of voorzitter Ed Noordijk (071-5171036; e.noordijk@xs4all.nl). De eerste speelavond is op donderdag 12 september.