De afgelopen maanden is er hard getraind door vader en dochter Udo en Floortje Wiersma.
De afgelopen maanden is er hard getraind door vader en dochter Udo en Floortje Wiersma. Foto:

Udo en Floortje Wiersma doen mee aan de Alpe d'HuZes

geven n Op donderdag 6 juni doen vader en dochter Udo en Floortje Wiersma mee aan de Alpe d'HuZes in Frankrijk.

Floortje (10 jaar) hoefde niet lang na te denken toen haar vader vorig jaar september aangaf mee te willen doen met de grootste fondsenwervende actie voor KWF Kankerbestrijding. "Papa, als jij gaat, doe ik ook mee!", aldus Floortje. Haar overtuiging om iets te willen doen komt vooral voort uit het feit dat haar oma ziek is en door in actie te komen geld wordt ingezameld voor baanbrekend kankeronderzoek.


Er werden fietsen geregeld en toen zijn ze gestart. De afgelopen maanden is er hard getraind; onder andere op de Posbank bij Arnhem en het (bij wielrenners bekende) 'Kopje van Bloemendaal' zijn bezocht. Volgend weekend staat nog een training gepland in Zuid-Limburg. Dat zal het meest gaan lijken op de Alpen. Naast het trainen zijn ze ook druk bezig om zelf geld in te zamelen met allerlei acties; waaronder een lege flessenactie bij de Jumbo in Oegstgeest en de AH in Warmond. Udo: "Het is heel mooi om te zien dat er zoveel mensen om ons heen mee willen helpen om onze actie te ondersteunen, en dat kan nog steeds als men dat wil".
Op één dag beklimmen 5.000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d'Huez, onder het motto 'opgeven is geen optie'.

Wil je de actie van Udo en Floortje ook ondersteunen: ga dan naar: www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/udowiersma of www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/floortjewiersma.