Parkinson Café

ontmoeting n Donderdag 16 mei zijn geïnteresseerden van harte welkom voor de bijeenkomst van het Parkinson Café in de Bomenzaal van het Dorpscentrum, Lijtweg 9.

Het programma:
- Twee oefeningen van Dr. Beat door Koos van Touw

- Lezingen van André Westhuis en Petra van Dam : WMO / WLZ / ZVW, Wegwijs in het zorgdoolhof, Zilveren Kruis Zorgkantoor

André Westhuis is WLZ klantadviseur voor het Zorgkantoor Zilveren Kruis. Hij vind het belangrijk om mensen en hun omgeving meer inzicht te geven in de keuze mogelijkheden van de zorg. Welke zorg is er, en bij welk loket kan ik aankloppen. Andre is van oorsprong Verpleegkundige, en heeft een brede kennis van de Wet Langdurige Zorg. Hij zal vooral voorbeelden en praktische tips geven uit zijn ervaring met het vinden van kijkrichtingen in het verkrijgen van de juiste zorg.

Petra van Dam is WLZ klantadviseur voor het zorgkantoor Zilveren Kruis. Daarnaast heeft zij onlangs de opleiding Mantelzorgmakelaar afgerond en geeft zij mantelzorgondersteuning aan alle medewerkers van de verschillende Achmea labels. In haar werk als klantadviseur langdurige zorg zoekt zij graag de grenzen op om de zorg zo comfortabel mogelijk en volgens eigen wensen in te zetten. Mensen raken zelf vaak verdwaald in het oerwoud van alle regeltjes. Zij ondersteunt daarom graag de cliënt en diens mantelzorger met alle vragen rondom het regelen van passende zorg.
Inloop vanaf 13.30 uur (start 14.00 uur) tot ongeveer 16.00 uur, in de Bomenzaal (1e verdieping) van het Dorpscentrum.


Vrijwilligers-avond bij Fiks

korfbal n Op vrijdag 10 mei heeft het bestuur van Fiks een gezellige avond georganiseerd voor alle vrijwilligers van de vereniging. Velen hadden gehoor gegeven. Zij werden door voorzitter Sven de Ruijter in het zonnetje gezet door hen allen te bedanken voor hun inzet. Vrijwilligers zijn smeerolie voor de vereniging. Hij sprak: " Als iedere vrijwilliger een ster zou zijn, dan zou het nooit meer donker worden en altijd licht zijn." Daarna was er een verloting van enkele prijzen en vervolgens was er een geanimeerd samenzijn met een aangeklede borrel.


Volksuniversiteit Oegstgeest

workshop n Even terug in de tijd! Leuke workshop voor (groot-) ouder en kind, samen maken jullie als een echte boekbinder met naald en draad een ABC-boekje. Voorop komt de eerste letter van je naam en in het boekje het hele alfabet met ruimte om bij elke letter een tekening te maken van iets wat met die letter begint. Er wordt gekeken naar de mooie rood-blauw gekleurde letters die in de Middeleeuwen werden gebruikt in handgeschreven boeken. De prijs is voor één ouder en één kind.

Zondag 26 mei van 10.30 – 12.30 uur/ Prijs: € 18,- + materiaal € 6,-.