Toen Antoinette besloot om nog één keer van carrière te switchen, koos ze ervoor een opleiding te volgen tot medisch pedicure. | Foto Willemien Timmers
Toen Antoinette besloot om nog één keer van carrière te switchen, koos ze ervoor een opleiding te volgen tot medisch pedicure. | Foto Willemien Timmers Foto:

Advertorial - Complete voetverzorging bij Voetzorg Oegstgeest: 'Van alle voeten thuis'

advertorial n Wat de reden voor een bezoek aan Voetzorg Oegst­geest ook is, voeten zijn altijd in vertrouwde handen bij medisch pedicure Antoinette van Elsen, die recent met haar pedicurepraktijk in Haaswijk is gestart.

Door Willemien Timmers

Met een berg aan professionele en levenservaring is het voor iedereen een groot plezier om even op adem te komen in de professioneel ingerichte praktijk van Antoinette van Elsen.
Enthousiast vertelt zij hoe ze ertoe gekomen is om medisch pedicure te worden. "De medische hoek heeft altijd mijn interesse gehad. Mijn eerste baan was die van apothekersassistente bij een apotheekhoudende huisartsenpraktijk in Hazerswoude-Dorp. Een prachtige baan. Omdat het een kleine apotheek was, leerde ik al snel hoe ik de doktersassistente kon helpen door allerlei klusjes van haar over te nemen. Uit interesse ben ik de opleiding tot doktersassistente gaan volgen. Toen ik die had afgerond en ik een vriendje kreeg dat voor tandarts studeerde, heb ik ook mijn tandartsassistente diploma behaald."
Na Hazerswoude vond de ras-Oegst­geestse Antoinette een baan bij apotheek Linnaeus in de Kempenaerstraat, die destijds gerund werd door Lieke Tjiook. "Dat is nu ruim 33 jaar geleden. Ik heb daar altijd met veel plezier gewerkt en met veel cliënten een goede band opgebouwd."
Toen Antoinette besloot om enige tijd geleden nog één keer van carrière te switchen, wist ze dat ook haar nieuwe baan in de medische hoek zou zitten. Ze koos ervoor een opleiding te volgen tot medisch pedicure. "Pedicure is een mooi en uitdagend vak. Ik zie mensen van jong tot oud, met en zonder klachten, en met de meest uiteenlopende wensen."
Of het nu gaat om een ontspannende voetreflexmassage of het behandelen van een risicovoet, de professionaliteit staat bij Voetzorg Oegst­geest voorop. "Mijn standaard voor wat betreft de behandelingen ligt inderdaad hoog".
Eenmaal per week is Antoinette een dag te vinden in een zorginstelling van Marente in Lisse. Veel oudere mensen kunnen niet meer goed bij hun voeten, dus is het van groot belang bezoek te krijgen van een medisch pedicure.

Antoinette, die overigens opgroeide aan de Oegst­geester Emmalaan in een gezin van zestien kinderen, legt uit dat ze veel voeten van diabetespatiënten behandelt. "Om klachten te voorkomen, of tijdig te signaleren, komt deze groep cliënten eens per maand bij mij in de praktijk. Dit bezoek wordt vaak gecombineerd met een onderbeen-massage om de bloedsomloop te stimuleren."
Naast medische en reguliere pedicurebehandelingen, verzorgt Antoinette ook wellness- en cosmetische behandelingen.
Bij Voetzorg Oegst­geest wordt met de nieuwste apparatuur gewerkt. "Daarnaast zorg ik dat ik elk jaar weer een paar dagen in de schoolbanken zit. Zo blijf ik up to date! En verder verwijs ik graag naar mijn website voor een overzicht van alle behandelingen."
www.voetzorgoegstgeest.nl
Hendrik Andriessenlaan 60
06-82913444