Workshop Thriller schrijven met Marlen Visser

schrijven n In juni zijn de Spannende Boeken Weken bij de boekhandels en bibliotheken. Het thrillergenre staat al tijden op nummer 1 van meest gelezen genres.

"Heb je zelf ook interesse om een thriller verhaal of boek te schrijven? Meld je dan aan voor de workshop thriller schrijven van auteur en schrijfcoach Marlen Visser."

Oegstgeest staat erom bekend dat op elke hoek een schrijver woont. Misschien ben jij wel de volgende bekende schrijver die een tegel in Oegstgeest verdient.

Hoe schrijf je een goed verhaal? Hoe zorg je ervoor dat die gekke fantasie of plotwending bedacht onder de douche ook daadwerkelijk op papier komt? Auteur en schrijfcoach Marlen Visser weet hier alles van. Als genomineerde voor de Schaduwprijs (in 2016 voor haar debuut-thriller Stem!) en oprichter van het schrijverscollectief Moordwijven heeft zij al veel ervaring opgedaan.

De volgende zaken komen aan bod. Van theorie naar praktijk aan de hand van de persoonlijke ervaringen van Marlen:

• Wanneer is een verhaal spannend?
• Hoe beschrijf je boeiende personages?
• Wat is show don't tell?
• Welke valkuilen kom je tegen tijdens het schrijfproces?
• Hoe breng je je verhaal/manuscript onder de aandacht bij anderen?

Aanmelden kan aan de balie van de bibliotheek, of op www.bibliotheekbollenstreek.nl

Praktische informatie:
Datum: woensdag 5 juni
Tijd: 20:00 tot 22:00
Prijs: € 7,50 leden - € 10,- niet leden
Locatie: Bibliotheek Oegstgeest – Lange Voort 2T


Filmavond: Miele

film n Irene woont langs de kustlijn van Rome. Ze laat haar vriend en ouders in de waan dat ze studeert, maar in werkelijkheid haalt ze onder de naam Miele slaapmiddelen uit Mexico om terminaal zieken vredig te laten sterven.

Tot ze Grimaldi ontmoet, een oude man, die wil sterven, maar fysiek gezond is. Irene beseft dat ze dat niet wil, maar ze heeft hem het middel al gegeven. Er groeit een band tussen de twee die tot elkaar veroordeeld zijn.
Actuele vragen komen boven: wat betekent kwaliteit van leven? Wat verbindt ons en in hoeverre zijn wij autonoom in zaken van leven en dood? Hoe ga je om met euthanasie?
Een indringende film van Valeria Golino gezien vanuit het gezichtspunt van de hulpverlener.
Knap acteerwerk. Won vele prijzen.

Dinsdag 21 mei 19.30 uur • Grote zaal dorpscentrum, Lijtweg 9 • Toegang € 6,00 • Zaal open vanaf 18.45.
Nagesprek o.l.v. Ronald da Costa


Troubadours zingen Carmina Burana

muziek n 17 en 18 mei voeren De Troubadours de Carmina Burana uit in de Regenboogkerk. Op dit concert zingt ook het kinderkoor BplusC van de Leidse Muziekschool. Kom 17 of 18 mei naar de Regenboogkerk, het concert begint om 20.15, de zaal is open vanaf 19.45 uur. Kaarten zijn voor 20 euro (incl. 1 consumptie en programmaboekje) te reserveren bij Mia Klünnen- de Leeuw, mail miadeleeuw009@gmail.com / tel.070-3997280. www.detroubadours.com