Cappella pro Cantibus
Cappella pro Cantibus

Piano-recital Robert Vrijland

Ampijoloe n Op zondag 19 mei geeft Robert Vrijland in Het Huis Ampijoloe een pianorecital met werken van Bach, Beethoven, Scriabin, Medtner, Chopin en Liszt.

Robert heeft masterclasses gevolgd bij grote pianisten en pianopedagogen en vele concerten gegeven in binnen- en buitenland: zowel als solist als in diverse kamermuziek samenstellingen. Inloop voor het concert van 14.30 tot 15.00 uur. Het concert duurt van 15.00 tot 17.00 uur, onderbroken door een pauze. Daarna is er tot 18.00 tijd voor een nazit. De locatie is Het Huis Ampijoloe, Rhijngeesterstraatweg 191 te Oegstgeest. Zie voor meer informatie de website www.ampijoloe.com.

Kaartjes à € 15 zijn te reserveren door een e-mail te sturen naar concert@ampijoloe.com of telefonisch bij Robert Scheltens: 06-51354656.


Choral Evensong op 19 mei

muziek n In de reeks 'Choral Evensongs' in de Groene of Willibrordkerk zal op 19 mei weer een Evensong worden verzorgd door Cappella pro Cantibus onder leiding van Rens Tienstra. De aanvangstijd is 16.30 uur.

Uitgangspunt voor de muzikale invulling van de Evensong is Johannes 13:31-35: de tegenstelling van het zichzelf 'verheffen' en 'vernederen', zichzelf groot en klein(er) maken. Daarbij put Cappella pro Cantibus uit de eeuwenoude Engelse muzikale erfenis: toepasselijke motetten van Thomas Tallis en Philip Stopford in combinatie met het meeslepende Magnificat en Nunc Dimittis van Henry Purcell. Pareltjes van de Engelse koorcultuur, die Cappella graag ten gehore brengt.
Voorganger is ds. Rian Veldman, organist is Cor de Jong.