Afbeelding
Foto:

Stella Kleynen

Altijd inspirerend te horen hoe jongeren soms gaandeweg hun passie ontdekken. Stella Kleynen is daar een opmerkelijk voorbeeld van.

Door John Vroom

"Als kind vond ik koken wel leuk, maar niet bijzonder. Dat kwam pas rond mijn 16e toen ik wat meer ging koken en ook een beetje ging experimenteren. Wist in die tijd niet wat ik wilde worden en ben uiteindelijk een studie Leisure Management gaan doen, omdat evenementenorganisatie mij wel aansprak en het ook een brede opleiding was. Onderdeel van deze studie was het vak Ondernemerschap en daar groeide het idee dat ik dat eigenlijk wel wilde. Iets voor mijzelf gaan doen, ja dat was het, maar toen kwam de vraag met wat dan wel. Het moest iets zijn met een laag investeringsbedrag en zo vielen een modezaak en een Bed & Breakfast in Italië al gelijk af. Langzaam maar zeker groeide de gedachte iets te gaan doen met koken en zo ontwikkelde ik een ondernemersplan gebaseerd op maaltijden koken die Oegstgeestenaren een dag van tevoren zouden kunnen bestellen en een dag later af komen halen bij mij thuis. Ik ben erg perfectionistisch ingesteld en heb samen met mijn vriend intensief aan de plannen gesleuteld, maar in januari van dit jaar heb ik de knoop doorgehakt en ben gestart onder de naam De Kook Ster. Reuze spannend allemaal. Website ontwikkelen [www.dekook-ster.nl]. Facebook, flyeren en veel om je heen vertellen en het werkte, zeker na de advertentie in de Oegstgeester Courant heb ik al een respectabel aantal vaste klanten.

Wat ik zelf ook erg leuk vind is het inkopen van de verse producten bij locale boeren en slagerijen. Ik verzin de maaltijden op basis van wat ik zelf lekker vind, met name Italiaans, waarbij het belangrijk is dat ze goed opwarmbaar zijn. Mijn vriend helpt mij met koken en hij doet ook de bezorging bij 65+ klanten in Oegstgeest, wat door hen erg op prijs wordt gesteld. Ik ben ontzettend blij verrast dat het al gelijk zo goed gaat. Mijn uiteindelijke droom is een middelgroot cateringbedrijf te gaan runnen in Oegstgeest en te cateren voor evenementen, waarbij mijn opleiding Leisure Management ook weer van pas komt. Ik kook over van de ideeën en moet mijzelf dwingen niet te hard van stapel te lopen en bewuste stap-voor-stap keuzes te maken. Ik had nooit verwacht dat ik dit uiteindelijk zou doen. Het is arbeidsintensief, maar nooit saai. De Italiaanse keuken blijft voor mij een bron van inspiratie en wie weet komt er ooit toch nog een Bed & Breakfast in Italië".

Tja Stella, heel opmerkelijk en superlekker moet ik zeggen als vaste klant sinds dit interview!

Heb jij ook een opmerkelijk verhaal? Laat het ons weten! redactie@oegstgeestercourant.nl

Afbeelding