Afbeelding
Foto: Ineke van der Velden

Kiezersbedrog CDA / VVD

Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen heb ik bewust gestemd op één van deze twee partijen omdat zij in hun verkiezingsprogramma verkondigden dat GROEN en de culturele en historische elementen in ons mooie dorp heel belangrijk zijn. Daarbij gaven zij ook aan dat ze niet bij Leiden wilden horen. Mijn verbazing was groot, toen ik afgelopen donderdag de ordeelsvormende raadsvergadering (Endegeest en Overgeest) bijwoonde. Juist deze twee partijen kozen voor bebouwing, en het toelaten van het Bioscience Park LEIDEN, op dit mooie en laatste stukje groen in Oegstgeest. Ook het feit dat de manege eventueel zou moeten wijken voor bebouwing is een onzalig idee. Hoezo, wij zijn voor groen en wij willen niet horen bij Leiden?

Mevr. Maurenbrecher


'Het Orakel van Oegstgeest'

In een lang betoog in uw courant 8-5-2019 genaamd "Endegeest in de Uitverkoop" geeft Mr. Jan J.L. de Soeten zijn zienswijze over het project Wilhelminapark en de Geesten en het startpunt hiervan middels de Nota van Uitgangspunten. Jammer genoeg is zijn verhaal niet sterk onderbouwd.

Zijn standpunt is eerder gebaseerd op een complottheorie benadering, zoals hij dit al vaker heeft gedaan in zijn geschreven stukken. Zijn brief bevat alle elementen van een complottheorie namelijk:

1. Er is sprake van bedrog met kwaadaardige opzet zie o.a. zijn termen "onzuiver bestuur" en "Wie misleidt wie?";

2. De theorie is gebaseerd op zwak, tegenstrijdig of onbestaand bewijsmateriaal;

3. Er wordt uitgegaan van samenzweerders (in dit geval de gemeente Leiden, B&W Oegstgeest en de Gemeenteraad van Oegstgeest), die allen slim manoeuvreren en niet eerlijk zijn;

4. Het verhaal is niet te checken, zoals ook hier;

5.Het geheel is gericht tegen de "elite", voor Mr. De Soeten zijnde Leiden, Oegstgeest, Bio-Science Park, Grondeigenaren etc.;

6. De complotbedenker geeft zich een aura van deskundigheid over de materie o.a. door te wijzen op zijn ervaring c.q. opleiding (zie ondertiteling brief met Mr. Jan J.L. de Soeten);

7. In het betoog van de complotbedenker wordt verwezen naar medestanders, die zijn mening geheel of gedeeltelijk ondersteunen, hier zijnde Hart van Oegstgeest (opgericht door Mr. De Soeten!) en de Stichting Behoud Wilhelminapark en Geesten, ieder met hun eigen agenda.

Aan het einde van zijn betoog roept hij op tot een overleg tussen de eerdergenoemde Stichting, B&W en Raadsleden. Helaas moet geconstateerd worden dat deze Stichting recentelijk bij haar inspraak bij de commissie Ruimte zich zeer ondemocratisch opstelde door, voordat de hele inspraak richting bestemmingsplan is doorlopen, te komen met dreigementen/chantage richting B&W en Raad. Een dergelijke opstelling is ongepast en geeft impliciet aan dat de Stichting bewust aanstuurt op een vroegtijdige botsing met deze directbetrokkenen. Bij het proces om te komen tot een definitief bestemmingplan voor dit gebied is de inbreng van eenieder gelijkwaardig en heeft geen enkel persoon/groepering het recht te claimen dat zijn of haar mening/opvatting leidend moet zijn.

Het is te hopen dat rond het bestemmingsplan de komende jaren op een eerlijke, fatsoenlijke en onderbouwde wijze de inspraak gaat plaatsvinden en niet middels de aanpak van Mr. De Soeten en de Stichting!

P.N.M. Koning


Rommel op terrein bij                                 Almondeweg

Er ligt veel rommel al jaren op het parkeerterrein bij de Almondeweg. Het wordt tijd dat de gemeente Oegstgeest gaat starten met opruimen.

Nu de duikerbrug is afgesloten voor doorgaand verkeer en de boten geen verbinding meer hebben met het open water: Hier moet iets nieuws komen!

Ineke van der Velden