Zevenhoven zet een tackle in op Bas Nieuwenburg. Foto: lichtenbeldfoto.nl
Zevenhoven zet een tackle in op Bas Nieuwenburg. Foto: lichtenbeldfoto.nl Foto: Paul Lichtenbeld

Teleurstellende nederlaag FCO

voetbal n Op het thuishonk verloor FC Oegstgeest afgelopen zaterdag met 3-4 van Zevenhoven. Als gevolg van dit verlies (3-4) komen de concurrenten Alphense Boys en Floreant dichterbij en hiermee komt alsnog die felbegeerde tweede plek in gevaar. Met nog twee wedstrijden te gaan, respectievelijk uit tegen Roodenburg en thuis tegen Meerburg, om kans te houden op nacompetitie, is het zaak om het hoofd koel te houden.

In de uitwedstrijd had FC Oegstgeest ook al moeite, getuige het gelijke spel van destijds 1-1. Hard werken kan FC Oegstgeest zeker niet worden ontzegd. Ook vele kansen kwamen voorbij. FC Oegstgeest had zelfs een groot deel van de wedstrijd overwicht. Maar er leek wel een soort matheid over het spel te liggen. Voor een leek zag het spel er visieloos uit.
Gedurende de wedstrijd bleef FC Oegstgeest achter de feiten aanlopen. Dit betekende niet dat er geen mooie momenten te zien waren. Voordat in de 39ste minuut de 0-1 viel hadden Danny Wenink, Abel Bormans en Bob den Hollander al diverse kansen onbenut gelaten. Pas kort voor rust kon Abel Bormans via een voorzet uit een corner van Lars van Bommel de 1-1 inkoppen.
In de tweede helft keken de Oegstgeestenaren al snel weer tegen een achterstand aan door een ongelukkige actie van keeper Peter Messemaker. Hij kwam onnodig ver uit zijn doel, wat direct werd afgestraft door de bezoekende ploeg (1-2). Nog geen vijf minuten later viel ook de 1-3. Ook verdedigend was het geen beste dag voor FC Oegstgeest. In de tweede helft was Zevenhoven de slimmere ploeg en kon ondanks het resterende doelpunten verloop de drie punten zonder gevaar mee naar huis nemen.
Abel Bormans plaatste de bal na een uur nog netjes in de kruising (2-3). En met een stand van 2-4 tegen het einde van de wedstrijd verkleinde Bob den Hollander het leed enigszins door de 3-4 op het scorebord te zetten.

Het team en de trainersstaf heeft nog wel een klusje te klaren om aanspraak te houden op die tweede plek.

Fiks verliest grip op titelkansen na nederlaag tegen DSC

korfbal n Na de nederlaag in eigen huis tegen het Eindhovense DSC is de rol voor Fiks in de titelstrijd zo goed als uitgespeeld. Na afloop stond er 12-16 op het scorebord.

Het is de eerste keer dit seizoen dat Fiks in eigen huis tegen een verliespartij aanliep. Lange tijd verraste het debuterende Fiks in de hoofdklasse en had het zicht op een grote stunt. Nu is een eind aan de flow gekomen. Op zich zeker geen schande. De formatie van Rick Nell en Nico van Welzen heeft in de veldcompetitie al een grote prestatie geleverd door zich na het kampioenschap vorig seizoen te handhaven op dit niveau. De tegenstander speelde lange aanvalsacties. Vooralsnog bleef Fiks in de wedstrijd door uit minder mogelijkheden geregeld te scoren. Het lukte zelfs om kleine achterstanden weg te werken en zich naar een voorsprong te worstelen. Bij rust leidde Fiks met 8-7 en zou de geringe voorsprong tot de 41e minuut kunnen verdedigen. Daarna kantelde de kampioenskandidaat in het laatste kwart de ontmoeting; kwam op 11-11 en liep daarna weg naar 11-16. Trainer Rick Nell: "Na rust worden er slechts vier doelpunten gemaakt; dat is veel te weinig. Ook gaan twee strafworpen mis. Daarmee roep je de problemen over je af", gaf hij als conclusie. Scores: Mart Hortensius (4), Jan Anholts (3), Melissa Heijne (2), Dominic van Welzen (2), Roy Vreeken.

Fiks 2 in race voor tweede titel op rij

Wat nooit was verwacht, komt wel in zicht. Vorig seizoen promoveerde Fiks 2 naar de reserve overgangsklasse. Handhaven was het doel, maar momenteel bezet Fiks 2 de eerste plaats en klopt aan de poort van de reserve hoofdklasse; een ongekend hoog niveau. Vorige wedstrijd nam het team van Rob Schoof en Aldo Spadon de eerste plaats over van Blauw Wit na een verrassende zege op de Amsterdamse formatie. Afgelopen zaterdag werd in eigen huis afgerekend met middenmoter Sparta 2 Zwolle. Na 0-1 trok Sam Coli de stand recht en vooral na de tiende minuut nam Fiks 2 de regie in handen. Vooral eerstgenoemde (5 scores), Tim van Polen (6), Steffi Roest en Jesse Trap (beiden 3) waren op schot. Na de 13-8 ruststand bouwde Fiks met vertoon van suprematie verder aan een uiteindelijke ruime 24-11 zege. Trainer Rob Schoof: "Opdrachten werden goed uitgevoerd en mijn team straalde autoriteit in het spel uit."

De confrontatie tegen Drachten 2, dat twee punten achterstaat, zal duidelijkheid brengen of de droom werkelijkheid gaat worden.

Fiks 2: Een schotpoging van Miquel van Welzen.