Afbeelding
Foto: Buro JP

Politiek Portret

politiek n De Oegstgeester gemeenteraad kent negentien zetels. De komende weken stellen telkens twee raadsleden zich voor in deze rubriek: 'Politiek Portret'.

Edgard Creemers

• 44 jaar
• VVD
• Woont 9 jaar in ­Oegstgeest

Waarom ben je raadslid geworden? Omdat ik graag wil kunnen bijdragen aan het mooi en bewoonbaar houden van ons dorp. Bovendien ben ik als raadslid bij van alles betrokken, van duurzaamheid tot financiën en van jeugdzorg tot infrastructuur, en kan ik daar mede invulling aangeven. Dat is leuk.


Stel je krijgt €100.000 om in de gemeente te besteden…

Ik zou dat besteden aan innovaties in de zorg om deze ook op termijn betaalbaar te houden: investering in sociaal team, 1 vertrouwd aanspreekpersoon bij sociale problematiek, extra geld voor preventie bij jeugdzorg en bestrijding van eenzaamheid.


Stel je moet bezuinigen…

Natuurlijk zijn wij als coalitie al hard bezig om onnodige uitgaven te beperken. Soms gaan daarbij echter investeringen voor de baat uit, zoals bij preventie in de jeugdzorg.
Mocht er toch nog extra bezuinigd moeten worden dan gaat mijn voorkeur uit naar het uitstellen van uitgaven bijvoorbeeld in meerjarenonderhoud en het kijken naar slimmere financieringsconstructies waarbij een betere matching ontstaat tussen de afschrijving van de eigendommen en de financiering.


Kees Burger

• 43 jaar
• Progressief Oegstgeest
• Woont 27 jaar in ­Oegstgeest

Waarom ben je raadslid geworden?

Ik ben actief geworden in de politiek omdat ik me in wil zetten voor de publieke zaak en dat vanuit de wenselijkheid van een solidaire gemeenschap waarin zo veel mogelijk mensen kunnen meedoen.


Stel je krijgt €100.000 om in de gemeente te besteden…

Het zal duidelijk zijn dat je met 100.000 euro geen ingrijpende beleidsveranderingen te weeg brengt. Als je toch iets blijvends wil doen dat toch nog beeldbepalend is zou je een aantal bomen kunnen planten om het groene karakter van het dorp nog te versterken. Waar ik het ook graag voor zou willen inzetten is het verbeteren van de communicatie vanuit de gemeente naar de bewoners.


Stel je moet bezuinigen…

Er zijn nog maar zeer weinig opties om te bezuinigen, dat is de afgelopen jaren wel gebleken. Als ik toch iets moet noemen is het dorpsmarketing. Dat is naar mijn mening echt een onnodige uitgave.

Afbeelding