Het was in de middag gezellig druk aan de Klinkenbergerplas. | Foto Wil van Elk
Het was in de middag gezellig druk aan de Klinkenbergerplas. | Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Wildebras Festival aan de Klink

Koud n De jongeren die zaterdagmiddag 11 mei naar het Wildebras Festival waren gekomen, genoten onder een heerlijk zonnetje van de muziek en hapjes en drankjes.

Aan het begin van de avond koelde het echter behoorlijk af en verlieten velen van hen het terrein aan Klinkenbergerplas. Nieuw publiek bleef echter toestromen.

De frisse wind kwam vanaf de plas en mede daardoor was het in Haaswijk en de Morsebel al van verre hoorbaar dat er een festival gaande was aan de Klinkenbergerplas. Vooral de muziek vanaf het grote podium zette het publiek aan het dansen. Het podium had de toepasselijke naam Vunzige Deuntjes X Blckprty Stage. Maar ook op een kleiner afgezet gedeelte van het besloten stuk terrein kregen de dj's van Afternoon Delight op de Studio Disco en verderop Nachtcollege Stage de aandacht.

Het parkeerterrein was niet toereikend voor de met de auto komende bezoekers. Zij werden verzocht om elders te gaan parkeren. Vele bezoekers kwamen per fiets die her en der werden gestald. De ingang was bij het parkeerterrein en toeschouwers die lopend aankwamen moesten omlopen via het fietspad.

De organisatie had voor kluisjes gezorgd en op twee plekken was een toiletvoorziening. De springkussens werden aan het eind van de middag opgeruimd. (Wil van Elk)