Afbeelding
Foto:

Betonblokken

De een denkt dat de brug met het oude tongewelf bij de Dorpsstraat zodanig is gefundeerd dat hij niet kan instorten. De gemeente, onderbouwd door deskundigen, is van mening dat de brug niet veel meer kan hebben. Om te zorgen dat er geen zwaar verkeer meer overheen rijdt is de toegang tot de Dorpsstraat gesperd. Niet voor fietsers en voetgangers, die mogen er wel overheen. Of beter gezegd, erdoor. Behoorlijk zware betonblokken vormen poortjes waardoor fietsers in twee richtingen worden geleid en een aparte gang voor voetgangers. Grappenmakers noemen het al de Sjoelbak van Oegstgeest. De op tolpoorten gelijkende doorgangen doen ook denken aan de marmotten van meneer Van Rijssen uit de WieKentKwis. Ondertussen zijn de Oegstgeester politici min of meer gerustgesteld dat de kritische leidingen onder de brug niet meer in gevaar komen. Je moet er niet aan denken dat de gasleiding knapt omdat de brug instort. Wil van Elk


Sociaal makelaar aangesteld

samen n Op 1 april heeft de gemeente Oegstgeest in samenwerking met Libertas Leiden een sociaal makelaar aangesteld.

De sociaal makelaar, in dienst van Libertas Leiden vormt een onderdeel van het Sociaal Team Oegstgeest en gaat aan de slag met het stimuleren van de samenwerking tussen zorg, welzijn en (burger)initiatieven om de sociale cohesie in Oegstgeest verbeteren.


Vlooienmarkt op het Boerhaaveplein

snuffelen n Over een paar weken vindt de gezellige vlooienmarkt op het Boerhaaveplein plaats. Op zaterdag 1 juni wordt het plein omgetoverd tot een plaats waar het leuk vertoeven is.

Van 10.00 tot 15.00 uur organiseert de buurtvereniging in samenwerking met snackbar 't Haasje weer de jaarlijkse vlooienmarkt.
De verkopers staan klaar bij hun gevulde kramen vol waardevolle spullen en/of curiosa die hun weg hopen de vinden naar buren en dorpsgenoten.
Voor meer informatie over het huren van een kraam: kijk op de site van Buurtvereniging Haaswijk en de Morsebel.nl of mail naar info@bvhm.nl. Voor leden is een kraam gratis, niet leden betalen 17.50 euro.