Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Klauwen met geld

De soap met de met de duikersbrug kent nog geen grenzen.

Allereerst de paniekerige reactie van de gemeente om deze zelfdragende constructie van 300 jaar oud onmiddellijk te sluiten voor alle verkeer.
Dan vier weken verkeersregelaars te posteren 14 uur per dag is gewoon heel veel geld in het water gooien.
Ook de houten constructie plaatsen onder de brug voor instortingsgevaar is overbodig. Stuur dan eerst de 12 booteigenaars een verzoek om binnen bepaalde tijd hun boot uit de Pastoorswetering te halen en een goede regeling te treffen met deze mensen waarvan de meesten een boot aangeschaft hebben met uitvaart op het kanaal. Er zijn zelfs mensen die meer voor hun huis hebben betaald voor dit gemak.
Met zes betonnen (bloem)bakken kun je dit bruggetje afzetten in plaats van de 40 betonblokken welke per stuk 650 kg wegen boven dit bruggetje.
Zo is ook de stalen constructie die aangebracht wordt voor fietsers en wandelaars belachelijk en eigenlijk het paard achter de wagen spannen. Dit alles op een paar meter van mijn huis met een eensteensmuur waarvan ik me afvraag of dit standhoudt tegen dit grove geweld.
Al met al een wanvertoning die wij als dorpsbewoners niet verdienen en die nog jaren gaat duren en ontsierend is voor deze mooie straat.
Dit alles concluderend dat de gemeente van alles op de hoogte is geweest en er meer dan 50 jaar achterstallig onderhoud is aan dit mooie bruggetje.
Er is maar één remedie: los dit snel op.

Henk Heemskerk