Informatiebijeenkomst Burgerinitiatief Oegstgeest Hoogspanning Ondergronds

hoogspanning n Zo'n vier jaar geleden organiseerde het Burgerinitiatief Oegstgeest Hoogspanning Ondergronds (SBOHO) een eerste informatiebijeenkomst over het ondergronds brengen van de hoogspanningsleiding die door Haaswijk, Morsebel en Poelgeest loopt.

De gemeente gaf toen aan geen verder onderzoek naar het verkabelen te gaan doen. Zij moest te veel bijdragen aan de kosten om dit te realiseren en de hoogte van de gemeentelijke bijdrage bleef onzeker. Tijdens een informatieavond in mei 2015 bleek dat er voor het verkabelen van de hoogspanningsleiding Oegstgeest evenwel veel draagvlak was.
Nu, bijna vier jaar later, komt het verkabelen van de hoogspanningskabel door ons dorp weer in beeld. De subsidieregels zijn aangepast, er zijn enkele wetswijzigingen geweest en ook dragen het Rijk en TenneT, de beheerder van de hoogspanningskabel, bij in de kosten. Begin dit jaar is aan TenneT opdracht gegeven om nader onderzoek te doen naar de technische haalbaarheid van het ondergronds brengen van de Oegstgeester Hoogspanningsleiding. De eerste resultaten van dit onderzoek zijn inmiddels bekend.

Graag nodigen de gemeente en het Burgerinitiatief geïnteresseerden uit voor een informatiebijeenkomst verkabelen op 15 mei om 19.00 uur in het Dorpscentrum aan de Lijtweg. "Tijdens deze bijeenkomst bespreken wij met u de voortgang van de eerste verkenning en de mogelijkheden van het verkabelen in Oegstgeest. Gezien het programma en de grote belangstelling een aantal jaren terug, vragen wij u om zich aan te melden voor deze avond. U kunt dat doen via het aanmeldformulier op de website www.oegstgeest.nl/verkabelen."

Tijdens de informatiebijeenkomst wordt begonnen met een korte inleiding door de gemeente en SBOHO en een presentatie van TenneT. Daarna gaan de aanwezigen in kleinere groepen uiteen om met elkaar van gedachten te wisselen over de diverse aspecten van het verkabelen en de voorwaarden die daarbij horen.

19.00 Zaal open, inloop
19.30 Aftrap: gesprek tussen wethouder en bestuurslid SBOHO
19.50 Arcadis / TenneT: haalbaarheidsonderzoek
20.10 Werksessies: wat wilt u als bewoners / belanghebbenden
21.00 Terugkoppeling werksessies en vervolgproces
21.30 Einde