Fietstocht

natuur n Op zondag 12 mei is er weer een tocht die uitgaat van Milieu Educatie Centrum Oegstgeest. Deelnemers gaan niet alleen wandelen, maar ook fietsen. Er wordt gestart om 10.00 uur bij de parkeerplaats van het Groene Kerkje.

"We fietsen onder de A44 door naar de Elsgeesterpolder. Het zal niet iedereen bekend zijn, maar de Elsgeesterpolder behoort ook tot het grondgebied van Oegstgeest. De polder ligt tussen de A44 en Rijnsburg. Er wordt gefietst over een oude strandwal die grenst aan de Elsgeesterpolder. Op de strandwal bevinden zich bollenveldjes en in de polder staan schapen met hun lammetjes. Verder horen we wellicht geluiden van vogels, zoals veldleeuweriken, boerenzwaluwen en weidevogels", aldus de organisatie. Tijdens de fietstocht zullen deelnemers afstappen voor het maken van een korte wandeling in het Overbosch in Voorhout. Dan gaat de fietstocht weer verder langs de Leidse Vaart en over het Spoorpad richting Warmond, om vervolgens weer in Oegstgeest uit te komen.
www.mecoegstgeest.nl.


Open dag en expo

kunst n Op 12 mei houdt Kunstacademie Leiden een Open dag bij haar afdeling in Oegstgeest. Bezoekers zijn welkom van 11.00 tot 17.00 uur. Tegelijkertijd zullen studenten exposeren in de ateliers.

Het evenement biedt belangstellenden de gelegenheid om alles te weten te komen over de opleidingen, cursussen en workshops die daar gegeven worden. Geïnteresseerden die misschien al enige ervaring hebben met tekenen, schilderen, ruimtelijk werk of fotografie, kunnen die dag ook een toelatingsgesprek voeren. Zij krijgen dan advies op basis van enkele werkstukken die ze meenemen.
Kunstacademie Leiden is een particuliere academie, die is opgezet voor en door kunstenaars. De academie wil een alternatief bieden, op gelijkwaardig niveau, voor de grote hbo-opleidingen Den Haag en Amsterdam.
Het adres is Haarlemmerstraatweg 8a (het oude tuincentrum van Van Nieuwland). Dit is naast het Groene Kerkje.
Zie www.academie.nu.


Lidl even dicht

boodschappen n De Lidl supermarkt op het Boerhaaveplein in Oegstgeest-Noord is, na een korte verbouwing vanaf 6 mei, op vrijdag 10 mei om 08.00 uur weer open.