Paul Teeuwen, vierde van rechts, presenteerde een wijnproeverij. | Foto Wil van Elk
Paul Teeuwen, vierde van rechts, presenteerde een wijnproeverij. | Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Thema-avond over Europa en de Europese Verkiezingen

politiek n D66 Oegstgeest organiseert op dinsdag 14 mei een thema avond over Europa en de aanstaande Europese Verkiezingen die op 23 mei plaatsvinden. De avond start om 19.30 en vindt plaats in het Dorpscentrum, Lijtweg 9 in Oegstgeest.

Tijdens de thema avond zal onder andere een toelichting worden gegeven op wat Europa voor Nederland betekent. Wat de voor- en nadelen zijn voor Nederland, en wat idealiter moet veranderen aan de wijze van werken in de EU. Ook zal worden ingegaan op wat Europa betekent voor Oegstgeest. Naast de toelichting is er volop gelegenheid voor discussie.

Gastspreker is Bastiaan Winkel, D66 kandidaat voor de komende Europese verkiezingen. Bastiaan zet zich al zijn hele werkzame leven in voor de rechtsstaat en wil dat deze nog veel beter beschermd wordt in heel Europa. Hij is werkzaam bij het Ministerie van Justitie in diverse functies op het gebied van Veiligheid, Immigratie en heeft ook diverse functies bij de Europese Unie vervuld.


PVOO op bezoek bij Oud-Poelgeest

Wijnproeverij n De leden van het Platform Voor Ondernemers Oegstgeest (PVOO) waren donderdag 2 mei met de maandelijkse netwerkbijeenkomst te gast in het Koetshuis van Kasteel Oud-Poelgeest.

Zij konden de resultaten van de verbouwingen aanschouwen van zowel de receptie als de vergaderzalen, genieten van muziek van een dj en saxofonist van TOJO Entertainment en een wijnproeverij van Paul Teeuwen, de motor achter Wijnimport Camaiore.

Marlene Simoons hield bij afwezigheid van de voorzitter een inleidend praatje en stelde de Koffiemeulen en Nex Magazine als nieuwe leden voor. Ze kondigde de zomer-BBQ aan bij de Rabobank op 6 juni en de Haringparty op 18 juni bij Kasteel Oud-Poelgeest, en vertelde over pvoo.nl, de nieuwe website van de vereniging.

Marjolijn van der Jagt was ook aanwezig met promotie over Dorpsmarketing Oegstgeest.

Paul Teeuwen vertelde over zijn passie met Italiaanse wijnen. In het dagelijkse leven is hij loopbaancoach. Hij 'ontdekte' de kelders in het kasteel en wilde die graag gebruiken voor zijn hobby. Hij vond het leuk om iets te kunnen doen voor het PVOO.