De Troubadours zingen Carmina Burana in Regenboogkerk

muziek n De kaartverkoop voor de Carmina Burana van De Troubadours op 17 en 18 mei loopt goed.

Op dit concert zingt ook het kinderkoor BplusC van de Leidse Muziekschool. Bij een gezamenlijke repetitie bleken de 10 kinderen (van 8 tot 12 jaar) prima door hun eigen dirigent Wim de Ru te zijn voorbereid. Zij zingen in twee nummers van de Carmina Burana mee, en geven het concert extra sfeer en glans.


Niet onbelangrijk zijn ook de solisten en musici. De sopraan Isabel Delemarre zong al vele jaren met dit koor, ook in de Carmina Burana in 2011. Ook de slagwerkers Anneke Donker Kaat en Stephen Eelhart gaan 'op herhaling'. Tatiana Kiourou is de min of meer 'vaste' pianiste van het koor. Omdat er op twee vleugels wordt gespeeld, is ook pianiste Annemarie Ruiters van de partij. De professionele bezetting wordt gecompleteerd met de bariton Igor Bogaert en de Belgische tenor Robert Luts.

Met zo'n professionele bezetting, een goed voorbereid koor en kinderkoor en niet te vergeten de zeer deskundige en enthousiaste dirigent Erik van Balen kan het concert niet meer misgaan.


Mis het niet en kom 17 of 18 mei naar de Regenboogkerk, het concert begint om 20.15, de zaal is open vanaf 19.45 uur.

Kaarten zijn voor 20 euro (incl. 1 consumptie en programmaboekje) te reserveren bij Mia Klünnen- de Leeuw, mail miadeleeuw009@gmail.com / tel.070-3997280.
www.detroubadours.com


Openluchttheater Leidse Hout:                 Ode aan de Zangeres zonder Naam

theater n Op zaterdagavond 11 mei opent het seizoen in het Openluchttheater Leidse Hout met een voorstelling: Ode aan de Zangeres zonder Naam om haar honderdste geboortedag te herdenken.

De voorstelling wordt georganiseerd in samenwerking met ProKwadraat.

Diverse acteurs spelen een scène geïnspireerd op een lied van de Zangeres zonder Naam, daarop volgt een uitvoering van het lied plus toegift. En zo zijn er vier scènes.
Terwijl de wind door de bomen ruist of een avondgroet van de vogels klinkt, gaan bezoekers luisteren naar een bont programma met veel muziek, sketches, bittere tranen van de tap en nog veel meer.
Geen rood pluche, maar eigen kussentjes op het gras. Een klein festivalletje in het groenste theater van de regio.


Tickets €10,- te bestellen via www.oltleiden.nl of voor aanvang bij het theater.
Aanvang: 19.45 uur
Toegang: €10,- (pinnen mag)