Afbeelding
Foto: Buro JP

Politiek Portret

politiek n De Oegstgeester gemeenteraad kent negentien zetels. De komende weken stellen telkens twee raadsleden zich voor in deze rubriek: 'Politiek Portret'.

Eibertjan van Blitterswijk

• 32 jaar
• CDA
• Woont 32 jaar in Oegstgeest

Waarom ben je raadslid geworden? Al m'n hele leven woon ik in ons mooie dorp. Ik voel een verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat het in Oegstgeest over 10, 20 jaar net zo fijn wonen is als nu. Als raadslid probeer ik daarom mijn steentje bij te dragen. Dat betekent: zorgen voor solide financiën, goede sportvoorzieningen, uitstekende zorg voor jong en oud, investeren in groen en het aanpakken van eenzaamheid.


Stel je krijgt €100.000 om in de gemeente te besteden…

Een belangrijke reden waarom we graag in Oegstgeest wonen, is vanwege de goede ligging ten opzichte van steden, zee en polders. Alles is in de buurt, maar het dorp zelf is ook mooi, historisch en groen. Ik zou die €100.000 investeren in extra groen in onze buurten.


Stel je moet bezuinigen…

De afgelopen jaren hebben we al flink gesneden in kosten, mede daardoor konden we de gemeenteschuld halveren van 100 naar 50 miljoen euro. Waar we wat mij betreft nu nog zuiniger mee kunnen zijn, zijn de externe onderzoeken.


Elfred Bus

• 43 jaar
• D66
• Woont 9 jaar in Oegstgeest

Waarom ben je raadslid geworden? Ik krijg energie van alle contacten in het dorp, maar ook van een stevig debat in de politieke arena. Daarom zet ik me graag in voor onderwerpen waar vanuit het dorp hard aan getrokken wordt, zoals de sportverenigingen, het dorpscentrum of andere Oegstgeester initiatieven. Wat me 5 jaar geleden over de drempel trok waren alle veranderingen in de zorg, er is geen betere plek je hard te maken voor een persoonlijke zorg dichtbij de mensen hebben dan als raadslid.


Stel je krijgt €10.000 om in de gemeente te besteden…
Een prijsvraag voor jongeren om initiatieven aan te dragen die vanwege hun bijdrage aan Oegstgeest in aanmerking moeten komen voor deze €10.000. Alhoewel een extra bijdrage aan alle mantelzorgers in Oegstgeest ook wel op z'n plek zou zijn of meer geld voor goede onderwijshuisvesting!


Stel je moet bezuinigen…
Helaas bezuinigt ons gemeentebestuur al jaren. Dit moet wel in balans zijn, dus minder dorpsmarketing, minder externe onderzoeken en meer steun voor burgerinitiatieven en meer goede samenwerking.

Afbeelding