De winnaars van het trottoirtekenen.
De winnaars van het trottoirtekenen. Foto:

Feestelijke Koningsdag

oranjefeesten n Ondanks het frisse weer en een enkele regenbui genoot Oegstgeest op zaterdag 27 april van een feestelijke Koningsdag.

De dag begon in het clubhuis van FC Oegstgeest, waar de Oegstgeester gedecoreerden van de afgelopen tien jaar samenkwamen voor een gezellig ontbijt. Zij werden er toegesproken door burgemeester Emile Jaensch en de nieuwe voorzitter van de Oranjevereniging, Linda van der Zon. Na een prima verzorgd begin van de dag en vertrok het gezelschap richting gemeentehuis, daarbij vooropgegaan door de Franciscus Band Leiden.

Bij het raadhuis werd een aubade aan de koning gebracht, en kwam de zon zelfs even tevoorschijn. Daarna kon door de kleinste Oegstgeestenaren genoten worden van de kinderspelen die, vanwege een op omvallen staande boom, dit jaar achter het gemeentehuis stonden opgesteld.

Daarna konden alle Oegstgeestenaren, tussen de regendruppels door, genieten van een vol programma. In het Wilhelminapark was er traditiegetrouw het ringsteken, en op de Hofdijck was er muziek (o.a. het LOHKoor), konden kinderen zich vermaken met sportactiviteiten en springkussens, en vonden natuurlijk weer de dikke-banden-races plaats.


Prijswinnaars Trottoirtekenen

oranjefeesten n Ondanks het minder mooi weer namen zaterdag 27 april 21 kinderen van 4 tot en met 16 jaar deel aan het trottoirtekenen dat op de Oegst­geester Lijtweg door de Stichting Evenementen voor de Oegstgeester Oranjevereniging werd georganiseerd.

Om 14.15 uur werden de kunstwerken deskundig beoordeeld door juryleden Fem Stamkart en Erwin Geiger.


Onder toeziend oog van Oranjevereniging-voorzitter Linda van der Zon werden de prijzen, verdeeld over drie categorieën, door burgemeester Dhr. Emile Jaensch uitgereikt.


De prijswinnaars

4 t/m 7 jaar: 1. Els Kuggeleijn (7 jaar), 2. Bernon Vulker (6 jaar), 3. Lisa Smit (6 jaar)

8 t/m 11 jaar: 1. Tobias Persson (11 jaar), 2. Caroline Silva (9 jaar), 3. Benthe Vulker (8 jaar)        

12 jaar en ouder: 1. Jonathan Persson (14 jaar), 2. Jens Kooitje (16 jaar), 3. Celine Kleemans (13 jaar)        

Trots poseerden alle prijswinnaars na de prijsuitreiking nog even met de voorzitter van de Oranjevereninging, de burgemeester en de juryleden voor de camera's. (zie foto boven)


Uitslagen Bakfietsenrace en Dikke Banden Race Oegstgeest

oranjefeesten n In de middag vonden op Koningsdag de Dikke Banden Races plaats.

Kampioen bij de bakfietsenrace zijn: Jasper Wolfs met zoon Thijmen en bij de dames Marloes van Dongen met zoon Philip.
De winnaars, en dus kampioen van Oegstgeest, in de diverse categorieën zijn: Josephine Gillet, Anoek van Hasselt en Manoek Sall. Bij de jongens Lars van Dijk, Boelie van de Sman en Jasper Steenbergen. De plaatsen 2 en 3 waren voor Julie van der Sman, Liz Hutten, Jasmijn Wolfs, Rosalie van der Horst, Joël van Laar, Olivier van Oers, Sten Hutten en Tijmen Wolfs.


Francesco is knikkerkampioen

oranjefeesten n Zaterdag vond de officiële voorronde van het NK Knikkeren plaats in de gemeente Oegstgeest. Ruim 40 kinderen deden mee aan de knikkervoorronde in Winkelcentrum Lange Voort.

De kinderen streden voor een ticket voor de finale op 29 juni in Ouwehands Dierenpark Rhenen én om de titel: 'Knikkerkampioen van de gemeente Oegstgeest'. Na vele poulewedstrijden en een spannende knock-out fase, wist Francesco aan het langste eind te trekken en zichzelf te kronen tot knikkerkampioen van de gemeente Oegstgeest.

Zowel Francesco als Barbara (2e) werden tijdens de finale door het enthousiaste publiek toegejuicht. Het was een spannende wedstrijd, waarbij uiteindelijk Francesco net iets beter was. Hij nam plaats op de hoogste trede van het podium en nam, naast een ticket voor de grote finale, de grootste beker mee naar huis.

Niet alleen was er een prijs voor Francesco en Barbara, ook Artemis (3e) en Victoria (4e) kregen een mooie beker mee naar huis.