De Vitaltyclub is op zoek naar nieuwe leden.
De Vitaltyclub is op zoek naar nieuwe leden. Foto:

Vitalityclub: sportief, levendig en gezellig

bewegen n Vanaf september 2018 is een tiental bewoners uit Oegstgeest gestart met de Vitalityclub Oegstgeest, als onderdeel van de activiteiten van de coöperatie 'Langer zelfstandig leven Oegstgeest'. Immers, wil je langer zelfstandig leven, dan moet je daar ook wat voor doen! Gezond leven, bewegen, blij zijn met leuk gezelschap en zo dicht mogelijk in de buurt.

"Aanvankelijk oefenden we op het grasveld naast het Oegstgeester kanaal, tegenover de Haeswijkflat", vertelt Miet de Bosschere. "Toen het kouder en natter werd, zijn we in november overgestapt naar een recreatieruimte in het Jottem op de Louise de Colignylaan. We werden gecoacht door om beurten Jacques Lewensztain en Ellen Begemann respectievelijk yogaleraar en hockeytrainer. Tot onze spijt hebben beiden om diverse persoonlijke redenen, moeten besluiten om er niet mee door te gaan zodat we aangewezen werden op elkaar. Zo getraind zijn we inmiddels dat we zelf een programma in elkaar hebben gezet zodat we zelfstandig verder kunnen."

De dames (helaas hebben zich nog geen enthousiaste heren aangemeld) zijn heel trouw, ondersteunen elkaar en hebben vooral veel plezier. Alle mogelijke bewegingen komen aan bod, en als het even te veel of te zwaar is, kan ieder voor zich pas op de plaats maken.
"Nu de zomer in aantocht is, verruilen we vanaf 1 mei onze trainingen bij Jottem naar een van de kunstgras voetbalvelden van FC Oegstgeest (de Voscuyl 19) en dat op elke donderdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur. We zijn daar heel erg welkom. We gaan daar verder met ons eigen programma, met balspel, krachttraining en ook wat cardiotraining. We zijn FC Oegstgeest dankbaar dat we van hun accommodatie gebruik mogen maken."
De Vitalityclub zou het fijn vinden om nog een aantal enthousiaste dames en heren erbij te hebben zodat ze rond de 15 personen zijn. "Wie heeft er zin in, nu de zomer voor de deur staat, om aan de eigen conditie te werken en dat samen met onze sportieve en gezellige club Oegstgeestse dames?" Stuur een mail naar mjadebosschere@kpnmail.nl of bel naar 0653267674.


Buitengewoon lekker buiten op vrijdagavond 17 mei

ontmoeting n Samen eten werkt buitengewoon verbindend. De derde maaltijd in het kader van het activiteitenprogramma van de werkgroep Vorming van de Raad van Kerken Oegstgeest (thema: 'Buitengewoon') is zo mogelijk buiten, op 17 mei, achter de Rehobothkerk aan de Lijtweg.

Gezellig samen aan een lange tafel. Iedereen is welkom. Aanmelden uiterlijk 6 mei. Bij slecht weer is het binnen.
De maaltijd begint om 19.00 uur. De kosten bedragen € 5,- p.p., waarvan € 2,50 naar de Voedselbank gaat. Bij aankomst te voldoen. Wie zelf een gerecht (in overleg) meeneemt, hoeft niet te betalen.
Opgave uiterlijk 6 mei bij Reina Albracht, reina.albracht@ziggo.nl, 06-21 95 45 51

Afbeelding