Het Kroatisch Bondselftal heeft een vierdaags trainingskamp bij LOHC achter de rug.
Het Kroatisch Bondselftal heeft een vierdaags trainingskamp bij LOHC achter de rug.

Tijdens een trainingskamp bij LOHC verlies je nooit: je wint of je leert

hockey n Het Kroatisch Bondselftal Hockey Heren heeft een intensief, vierdaags trainingskamp bij LOHC achter de rug van 22 tot en met 25 april, onder leiding van bondscoach Norbert Nederlof.

Na een tocht van 15 uur kwam de Kroatische selectie vanuit Zagreb op Eerste Paasdag aan in Eindhoven. Heel vervelend dat één van de busjes veel tijd had verloren als gevolg van een lekke band. Eenmaal in Eindhoven vergat men dit gelukkig snel door het bijwonen van de halve finales van de Euro Hockey League. Een opwarmertje voor het trainingskamp bij LOHC.

Voor maandag 22 april stonden twee trainingen gepland. Focus tijdens deze trainingen lag op de basis van het verdedigen en balbezit. De lunch was, dankzij JUMBO Peter de Jong, heel goed voor elkaar. Tweede paasdag was opnieuw zonovergoten en een hele warme dag. De mannen waren kapot. Van het diner, verzorgd door Corbeaux Catering, werd enorm genoten, waarna de heren een vrije avond kregen.

Dinsdag 23 april stonden opnieuw twee trainingen geagendeerd. Peter Kalfsterman (coach/trainer LOHC Heren 1) gaf vooral de Kroatische goalies pittige sessies. Na de lunch vertrokken de mannen naar Amsterdam voor een tochtje met een rondvaartboot, aten te LOHC en gingen door naar Forescate. Hier vond de eerste oefenwedstrijd plaats. Na een vriendelijke ontvangst en onder het toeziend oog van veel publiek, is een prima wedstrijd gespeeld; 3-2 winst voor het Kroatische Bondselftal.

Het Kroatisch team was onder de indruk

Woensdagochtend was er een training bij LOHC en na de lunch ging men richting Leiden voor een stadswandeling door de oude binnenstad. Krachten werden gespaard voor het avondprogramma. 's Avonds kregen de Kroaten hockey-les van een fris en sterk spelend LOHC Heren 1. Zeer leerzaam en een goede ervaring voor de Kroatische hockeyers. Met de gedachte "You never lose; you either win or learn!" werd het programma met een gezellige 'after-match'-snack' met Heren 1 afgerond.

Donderdag 24 april alweer de laatste dag van het trainingskamp. Na de ochtendtraining en behandelingen door de fysio van MSC Oegstgeest, stond voor de middag een extra oefenwedstrijd op het programma. Op de velden van Cartouche, speelde het Kroatische Bondselftal tegen het nationale team van Kazachstan. De laatste energie werd uit de benen geperst en dit leidde tot een prima overwinning voor de Kroaten; 4-2.

Terug naar LOHC voor het laatste diner in het Glazen Huis. Ninotschka Donders-van Ommen (eventmanager van het trainingskamp en gastvrouw namens LOHC) werd door de selectie en staf in het zonnetje gezet, voordat de mannen allen rond 18.30 uur huiswaarts keerden.

Het Kroatisch team was onder de indruk van het trainingskamp te LOHC en is dankbaar richting iedereen die hieraan heeft bijgedragen. Een geweldige ervaring in de voorbereiding naar het EK in Gibraltar van 28 juli tot en met 3 augustus.