Kees Burger. | Foto Willemien Timmers
Kees Burger. | Foto Willemien Timmers Foto:

Burger wordt raadslid

politiek n Vorige maand vertrok Ria Pasterkamp (PrO) als raadslid. Haar lege zetel werd donderdagavond 25 april ingenomen door haar opvolger. Haar fractiegenoot Kees Burger, die al enige tijd als burgerraadslid actief was, mag zich sinds het afleggen van zijn belofte voortaan gemeenteraadslid noemen.


Stap naar samenwerking

politiek n Een besluit van de gemeenteraad, om de samenwerking in de Leidse regio weer op te pakken, wordt uitgevoerd.

Dat maakte burgemeester Emile Jaensch donderdag 25 april bekend. Op woensdag 11 september komen de raadsleden van de gemeenten in de Leidse regio bij elkaar. Die avond praten de politici over het onderwerp 'Grip op samenwerking in de regio'.


RijnlandRoute: Gunning definitief

verkeer n De provincie Zuid-Holland heeft de aanpassing van de N206 Ir. G. Tjalmaweg, het tweede projectdeel van de RijnlandRoute, definitief gegund aan aannemer Boskalis.


Boskalis Nederland wordt verantwoordelijk voor:
• de verbreding en gedeeltelijke verdieping van de Tjalmaweg;
• de bouw van twee nieuwe ongelijkvloerse aansluitingen voor de ontsluiting van woningbouwlocatie Valkenburg;
• de verbreding van de Torenvlietbrug;
• de kwaliteitsverbetering en nieuwe inrichting Parkstrook langs de Tjalmaweg inclusief opwaardering fietspad in de parkstrook tot snelfietsroute;
• de aanleg van een rotonde bij de kruising Torenvlietslaan/Voorschoterweg voor de aansluiting van Valkenburg op de Tjalmaweg.


Boskalis voert daarnaast het 10-jarig onderhoud van de Tjalmaweg uit (afronding voorjaar 2032).

Boskalis gaat nu eerst aan de slag met voorbereidende werkzaamheden zoals het maken van een ontwerp en het klaar maken van het bouwterrein. Informatie over het ontwerp, de planning en de werkzaamheden van de Tjalmaweg wordt nog voor de zomer bekend gemaakt tijdens een informatieavond, waarbij Boskalis zich aan de omgeving voorstelt.