Internationale schaakmeester Fred Slingerland neemt uit handen van wedstrijdleider Cok Ippel de beker in ontvangst.
Internationale schaakmeester Fred Slingerland neemt uit handen van wedstrijdleider Cok Ippel de beker in ontvangst. Foto:

SC Oegstgeest '80 wint met grote overmacht opnieuw de Bollencup

schaken n Dinsdag 23 april deed een sterk zestal van Oegstgeest mee aan het jaarlijkse Rapidkampioenschap van de Bollenstreek voor zestallen, in de wandelgangen de Bollencup genoemd. Dit keer was Schaakvereniging Sassenheim de gastheer. Al jaren wint Oegstgeest deze beker en dat was dit keer geen uitzondering.

In de kampioensgroep werd allereerst van De Zwarte Pion uit Lisse gewonnen met 5 - 1, vervolgens werd het tweede team van De Uil uit Hillegom verpletterd met 6 - 0 en tenslotte werd het eerste team van De Uil, vaak de belangrijkste concurrent van Oegstgeest, vernederd met 5½ - ½.

Aan deze monsterscores werd bijgedragen door Fred Slingerland, Joop Piket, Duleen van Gunsteren en Gideon van der Bent, die allen de maximale score van 3 uit 3 behaalden.

Gert-Michiel de Niet kon ondanks een pluspion niet winnen van Ad Reyneveld van De Uil 1 en scoorde 2½ punt. Jan Brandt behaalde in zijn zwanenzang voor Oegstgeest (hij verhuist binnenkort naar Limburg) 2 punten, hij verloor alleen van Fred van Randen van De Zwarte Pion.

"Een zeer overtuigende overwinning, waardoor we de Bollencup weer een jaar in ons bezit hebben" aldus Ed Noordijk. Fred mocht de beker uit handen van wedstrijdleider Cok Ippel in ontvangst nemen.

Terug naar Oegstgeest

Schaakclub Oegstgeest '80 is momenteel bezig de terugkeer van Leiden naar Oegstgeest voor te bereiden. Als alles volgens plan verloopt wordt per 1 september aanstaande gespeeld in een zaal bij K&O aan de Lange Voort.


Golfen voor het goede doel: Klimmen tegen MS

golf n Op woensdag 29 mei organiseert de Lionsclub Rijnsburg-Valkenburg het 14e Rijnsburgs Open Golftoernooi. Ditmaal vindt het toernooi plaats op de nieuw aangelegde golfbaan van de Oegstgeester Golfclub OGC aan de Van Houdringelaan 15 in Oegstgeest. De opbrengst van het toernooi gaat naar 'Klimmen tegen MS'.

Multiple Sclerose is een ziekte die het centrale zenuwstelsel aantast. Volgens artsen zal het nog jaren duren voordat hier een effectieve behandeling voor wordt gevonden. Dit kan alleen versneld worden door meer onderzoek te doen en daar is geld voor nodig.
Bij de Rijnsburger Erik van der Plas is deze ziekte recent vastgesteld. Hij is niet bij de pakken neer gaan zitten en gaat met zijn vriendengroep voor de tweede maal de Mont Ventoux beklimmen om daarmee geld op te halen voor onderzoek. Ook op de radio Bollenstreek Omroep wordt wekelijks aandacht besteed dit goede doel.

Deelname aan dit toernooi kost €95 per persoon (OGC leden krijgen een tientje korting) waarvoor een 'all inclusive' programma wordt geboden met mooie prijzen voor de winnaars. Ook een afsluitende Nearywedstrijd en een Chinees buffet maken deel uit van het programma. "Als u uw niet meegolfende partner wilt laten meegenieten van het buffet bedragen de kosten voor hen €25," aldus de organisatie. Het programma start om 13.15 uur en wordt omstreeks 20.00 uur afgesloten in het mooie clubhuis van OGC.

Opgave bij Kees Mulder, telefoon 0637550255 of via een email naar cj.mulder@ziggo.nl.


Gratis varen met klassieke salonboot

Leiden/Warmond n De klassieke salonboot De heere Schouten vaart tijdens Bevrijdingsdag 5 mei gratis over het Joppe. Dit gebeurt ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van de stichting die de eeuwenoude notarisboot beheert.

De salonboot is eigendom van de gemeente Teylingen en is sinds 2004 in de vaart als voetveer van Warmond (Koudenhoorn) of de Leidse Merenwijk (Tengnagel) naar de Zwanburger polder. Het voetveer wordt bediend door vrijwillige schippers die de wandelaars overzetten. Normaal geldt een tarief van €2 per wandelaar, maar vanwege het jubileum wordt op deze dag kosteloos overgezet. De Zwanburger wandelroute is een van de fraaiste wandelingen van ons land.