Vers van de maand

5 mei


Lawaaivliegtuigen vliegen laag over
onzichtbaar fijnstof.
In de CO2 file naar de Keukenhof,
volle stranden, veel lege hoofden
met alleen maar nu
zonder toen.

Ik vind een foto
van mijn vader in uniform.
Hij moest Huis ten Bosch
bewaken,
oorlog was het.

Zijn achterkleinkinderen
vieren de vrijmarkt
voor zolang.

Wie zou er nog stil staan bij de betekenis van vrijheid? Misschien volken die vandaag meemaken wat oorlog is en het geweld van aanslagen kennen. Moet je het meemaken om te weten wat het is?
Gelukkig is er aandacht voor op scholen, en wordt er nog steeds over geschreven, maar soms lijkt het of de meimaand een vertiermaand is zonder meer.

Het is daarom goed op 4 mei de vlag halfstok te hangen en op 5 mei in top. Zo herinner je je het verschil tussen oorlog en vrede en blijft het verhaal van toen voor nu levend.

Ik kijk naar de foto van mijn vader in uniform en realiseer me dat ook een kindervrijmarkt niet vanzelf spreekt.

Ronald da Costa


Koffieochtend Regenboogkerk

ontmoeting n Op vrijdag 10 mei is de maandelijkse koffieochtend in de Regenboogkerk (Mauritslaan). Iedereen is van harte welkom vanaf 10.00 uur. Vanaf 10.15 uur vertelt Joost Belksma over het leven in de twee Jappenkampen op Zuid-Sulawesi (Celebes) die hij heeft meegemaakt van 1942 tot en met 1945 aan de hand van dagboeken en zijn herinneringen. Vervoer: Karel Krijgsman (tel 071 51 56 715)


Dorpscentrum redder in nood

Kamerkoor Oegstgeest organiseerde afgelopen woensdag 24 april een slotavond (van dit seizoen) met een kooroptreden en individuele optredens. Daarvoor hadden we bij de gemeente de Mozaïekzaal in de Leo Kannerschool gehuurd met een schriftelijke bevestiging. Helaas bleef de school gesloten. In absolute nood belden we het Dorpscentrum. De grote zaal was vrij en de beheerder nodigde ons van harte uit om te komen. Gastvrouwen Alie en Puck en Hans die het gebouw moest afsluiten ontvingen ons met open armen. Dat hield in dat ze pas om 11 uur klaar waren i.p.v. half 10, geen enkel probleem! De akoestiek in de grote zaal was voor ons koor ideaal. Na afloop konden we met z'n allen gezellig een drankje blijven drinken, goed verzorgd door beide gastvrouwen.
Het Dorpscentrum bleek maar weer een geweldig centrum te zijn voor activiteiten in ons dorp. Veel dank daarvoor namens ons hele koor!
Ada Blanken