Firma Détom aan de Rhijngeesterstraatweg is steevast de sponsor van de Dikkebandenrace. | Foto Wil van Elk
Firma Détom aan de Rhijngeesterstraatweg is steevast de sponsor van de Dikkebandenrace. | Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Vijftiende Dikke Banden Race

fietsen n De Oranjevereniging houdt in samenwerking met de Leidse Ren- en Tourvereniging SWIFT en sponsor Détom op Koningsdag alweer voor de vijftiende keer een Dikke-banden-race.

De Dikke-banden-race is een wielerwedstrijd voor iedereen in de leeftijd van zeven tot en met twaalf jaar. Het rijden van een Dikke-Banden-Race is een mogelijkheid om kennis te maken met de wielersport. De fiets mag geen gekromd racestuur hebben en de bandbreedte moet minimaal 28 millimeter breed zijn. De wedstrijden worden gehouden op een afgesloten parcours: Start/Finish bij het feestterrein aan de Hofdijck, het tracé verloopt vandaar via de Pr. Marijkelaan – Pr. Beatrixlaan – Terweeweg – Hofdijck. De experts van de Leidse Ren- en Toervereniging Swift begeleiden de race.

Er wordt gereden in verschillende categorieën. De afstanden die moeten worden afgelegd, zijn aangepast aan de leeftijd. In verband met de veiligheid is het verplicht een valhelm te dragen tijdens de race. Door de organisatie worden valhelmen ter beschikking gesteld. Meer informatie is beschikbaar op www.oranjeverenigingoegstgeest.nl. Inschrijven kan via genoemde website en bij Détom, Rhijngeesterstraatweg 42 en op de dag zelf tot 14.15 uur op de Hofdijck. Deelname is gratis dankzij de ondersteuning van Détom Autospecialisten. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Bakfietsenrace

Ook dit jaar weer op Koningsdag een bakfietsenrace, aanvang 14.00 uur. Het kindje in de bak moet in 2012 of later zijn geboren. Veiligheid voor alles, daarom moet het kind in een driepuntsgordel zijn vastgezet en moet hij/zij een fietshelmpje op. Er is een wedstrijd voor vaders met een kind en voor moeders met een kind. De fiets mag niet elektrisch worden ondersteund. Ter plaatse bepaalt de wedstrijdleiding eventueel nadere regels.


Late night shopping en feest op de Lange Voort

winkelen n Op vrijdag 26 april zijn de winkels van Winkelcentrum Lange Voort extra lang open tijdens de late night shopping.

Er is die avond (18.00 tot 22.00 uur) veel te doen in en bij het winkelcentrum: Er is kermis, een bakfietssale, men kan sjoelen en naar het NK-knikkeren kijken. Tijdens de hele Koningsavond is er een gezellig terras van de Ronde Tafel. De opbrengsten gaan dit jaar naar Dorpscentrum Oegstgeest, voor de inrichting van een nieuwe keuken.

De feestelijke avond wordt afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow in het Irispark.

De activiteiten bij Winkelcentrum Lange Voort op een rijtje:

17.00 - 20.00 uur: Sjoelen voor Kids! Intertoys

17.00 - 20.00 uur: Trommelschieten – ElectroWorld

18.00 - 20.00 uur: Voorrondes NK Knikkeren

18.00 - 22.00 uur: Bakfietssale

18.00 - 22.00 uur: Foodtrucks

18.00 - 22.00 uur: Late Night Shopping

18.00 - 22.00 uur: Terras Ronde Tafel

18.00 - 22.00 uur: Double U Kids Disco

+/- 22.00 uur: Vuurwerkshow