Gieben: 'Binnen de ASC Football Academy schenken we aandacht aan de ontwikkeling van álle kinderen.'
Gieben: 'Binnen de ASC Football Academy schenken we aandacht aan de ontwikkeling van álle kinderen.' Foto:

ASC investeert in opleiding, uitstraling en aantrekkingskracht

voetbal n Rob Gieben is dit seizoen aangetrokken als hoofd jeugdopleiding bij ASC. De voetbalclub werkt al jaren aan haar jeugdbeleid en heeft een prima naam opgebouwd.

"Dit seizoen hebben we enkele verbeteringen aangebracht binnen de organisatie en hebben besloten de jeugdopleiding, de keeperschool en de techniekschool, binnen de Football Academy onder te brengen. Concreet kun je denken aan bijvoorbeeld het selectiebeleid, aandacht prestatief en recreatief voetbal, herkenning en opleiden van talent, interne scouting, (vervroegde) doorstroming van het talent en het opleiden en begeleiden van onze eigen jeugdtrainers."

Gieben benadrukt dat het behouden van een bepaalde standaard ook een doelstelling is. "Binnen de ASC Football Academy schenken we veel aandacht aan de ontwikkeling van álle kinderen, of het nu een talentje of een minder talentvol kind is. Binnen de techniekschool leren voetballers een goede techniek, en wordt 'baas worden over de bal' een stuk eenvoudiger."
ASC hecht veel waarde aan een seniorenselectie die bestaat uit veel zelf opgeleide jeugdspelers, en die acteert op een bij voorkeur stabiel tweede klas niveau. "Willen we hieraan voldoen, dan is het nodig dat we in de komende jaren binnen de Football Academy stappen gaan maken om jeugdspelers, die zijn opgeleid op hoog niveau, moeiteloos te kunnen laten instromen binnen de seniorenselectie."

"Ik hoor van ouders dat ze enthousiast zijn over de kwaliteit van de jeugdopleiding, ASC een veilige omgeving is met normen en waarden hoog in het vaandel én er aandacht is voor álle kinderen."
Gieben geeft aan dat de vereniging groeit. "De groei bij met name de jongste kids is explosief. Lid worden is nog steeds mogelijk. We willen groeien naar honderd kickers/mini's (5 en 6-jarigen), dus daar is nog voldoende ruimte. Daarnaast willen we heel graag enkele meisjesteams inschrijven. En vanzelfsprekend willen we voor de versterking van onze selectieteams getalenteerde spelers erbij krijgen. Het gaat dan om veldspelers én keepers tussen de 7 en 18 jaar, die op zoek zijn naar een mooie gezellige club waar op goed niveau wordt getraind en gespeeld én waar vakkundige aandacht is voor de ontwikkeling van het individuele talent. ASC heeft ook op dit gebied veel te bieden! Vele spelers en keepers uit eigen jeugdopleiding zijn in het verleden doorgestroomd naar ASC 1 en ook zijn er diverse voorbeelden van ASC-talenten die via de opleiding de stap hebben gemaakt naar een profclub waaronder ADO Den Haag en Ajax."
Voor meer informatie: hjo@ajaxsc.nl of jeugd@ajaxsc.nl.