De kinderen van de scholen in Haaswijk maakten vrolijke pakketten. | Foto Wil van Elk.
De kinderen van de scholen in Haaswijk maakten vrolijke pakketten. | Foto Wil van Elk. Foto: Wil van Elk

Culinaire kinderen verzorgden drie restaurants

koken n Op 17, 18 en 19 april verzorgden de Culinaire Kids die de afgelopen periode aan de kooklessen van de Stichting Evenementen hebben deelgenomen een drietal Kidsrestaurants, waar familie en andere belangstellenden konden genieten van een heerlijk zes-gangen-diner. De gasten genoten zichtbaar van de verrichtingen van de culinaire kids.


Project Gaia voor tehuis in Sri Lanka

Schoenendoos n Kintan van Leeuwen (19) en Elisah Sauerbier (19) bedachten met hun stichting Cultural Development Collective het project Gaia.

De twee oud-scholieren van de Joris de Witte startten in maart bij de basisscholengemeenschap Joris de Witte, Daltonschool en SKO de Buren een 'nieuwe' schoenendoos-actie voor Prithipura, een tehuis voor kinderen en volwassenen in Sri Lanka. Op donderdag 18 april werden de vrolijk versierde dozen met spullen in Haaswijk opgehaald.

Kintan en Elisah zijn enthousiast over de actie: "De kinderen en volwassenen in Prithipura zijn vanwege hun mentale en fysieke handicaps verstoten door de maatschappij in Sri Lanka. Het tehuis leeft van donaties - voornamelijk eten en geld - en wij zouden ze graag iets mee willen geven wat duurzaam is en tegelijkertijd ook hun levens kan opbeuren door middel van het geven van persoonlijke spullen gericht aan de gehandicapten. Project Gaia is een actie die de scholieren hier in Oegstgeest leert over de waarde en duurzaamheid van hun spullen. Verder leren wij de kinderen over de positieve impact die zij kunnen hebben op de wereld door het geven van informatieve presentaties op de Joris de Witte".

De stapel versierde dozen vol met spullen paste in het geheel niet bij de naam schoenendoos-actie. Ze hadden allen het formaat van een verhuisdoos om al die spullen die de kinderen hadden verzameld in te kunnen pakken. Dat is dan ook precies wat de bedoeling was, bruikbare spullen verhuizen van Oegstgeest naar Prithipura.

Afbeelding