Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Noodlokalen voor GDT-school

politiek n Op 28 maart overhandigden twee moeders van leerlingen van de Gevers Deutz Terweeschool een door 309 ouders ondertekende petitie aan de Oegstgeester burgemeester.

Zij wilden met deze handtekeningen aangeven dat de ouders het niet zien zitten als hun kroost vanwege ruimtegebrek op de GDT-school volgend jaar noodgedwongen op een andere lokatie, namelijk in leegstaande lokalen van het Teylingen College (Duinzigt) aan de Wijttenbachweg, hun intrek moet nemen. Liever zagen zij dat er portocabins geplaatst zouden worden bij de school aan de Terweeweg, maar hieraan zou een ander kostenplaatje kleven.

Alle politieke partijen bleken voorstander te zijn van de aanschaf van de portocabines, en afgelopen week kwam ook het Oegstgeester college tot dezelfde conclusie. "Samen met de schoolbesturen komen wij tot de conclusie dat aanpassing van de locatie Duinzigt voor medegebruik door de Gevers Deutz Terweeschool niet kosteneffectief is en daarnaast voor de beide scholen veel nadelen kent." Het college laat daarom ook weten de gemeenteraad te adviseren een krediet beschikbaar te stellen voor de aankoop van twee noodlokalen, die dan naast de school geplaatst kunnen worden.
| Archieffoto Willemien Timmers