Handtekeningen tegen bomenkap

groen n Vandaag, donderdag 25 april, zullen voorafgaand aan de raadsvergadering zo'n 4400 handtekeningen worden overhandigd aan de burgemeester door een groep actieve, groene Oegstgeestenaren.

Met de petitie roepen ze de gemeente Oegstgeest op om het eigen bomenbeleid beter na te leven. Zij willen met name dat er niet onnodig gekapt wordt in het dorp. De petitie werd afgelopen najaar gestart door Cathelijne Filippo.


Mantelzorg in acute situaties

ontmoeting n Werkgroep Mantelzorgcafé Oegstgeest organiseert op 30 april een bijeenkomst voor mantelzorgers.

Het mantelzorgcafé vindt plaats in de Haeswijkflat (president Kennedylaan 141). In het najaar zal er vanaf september weer begonnen worden met een nieuwe serie.

Dinsdag 30 april nodigt men mantelzorgers uit om onder het genot van een kopje koffie of thee samen te komen, tijdens dit café is er volop gelegenheid om andere mantelzorgers te ontmoeten en ervaringen en verhalen uit te wisselen. Casemanager Ineke Reijken en zorgbemiddelaar Herma van der Plas komen deze middag iets vertellen over wat te doen in acute situaties waarin de mantelzorger niet langer in staat is de mantelzorg te verlenen. Wat kan je vooraf al bespreken en of vastleggen over een eventuele acute situatie die dan kan ontstaan. Welke opties zijn er, en hoe kun je je daar eventueel al op voorbereiden.

Het Mantelzorgcafé is er voor iedereen die zorgt voor iemand anders en het prettig vindt om ervaringen uit te wisselen. Iedereen is van harte welkom, toegang is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig,

Dinsdag 30 april • 14.00 tot 16.00 • Haeswijkflat President Kennedylaan 141 Oegstgeest


Studiedag kunst-geschiedenis

leren n "Wilt u al heel lang de Introductie Kunstgeschiedenis of het Colloquium van de Vrije Academie volgen, maar komt dat er steeds niet van omdat u het te druk heeft? Dan is de Studiedag Kunstgeschiedenis in één dag iets voor u", laat de Vrije Academie weten.

Samen met kunsthistoricus Isolde Scholberg reizen deelnemers terug naar de tijd van de oude Grieken en eindigen bij de jonge Britten. De belangrijkste ontwikkelingen komen aan bod: tijdperken en stijlen, stromingen en kunstenaars. Na afloop heeft men een compleet overzicht van de kunstgeschiedenis. Men krijgt een gratis digitale syllabus waarmee men thuis nog kan nagenieten van deze beknopte kennismaking.
Tijd: woensdag 8 mei van 10.30 - 16.15 uur.
Locatie: Cultuurhuis De Paulus, Warmonderweg 2, Oegstgeest.
Koffie/thee tegen een kleine vergoeding. Lunch zelf meenemen.
Voor meer informatie en opgave: vrijeacademie.nl, of telefonisch 0900 - 418 50 50.