Laura Slootweg van OLTC Dames 1 in actie. Het team is sterk dit jaar.
Laura Slootweg van OLTC Dames 1 in actie. Het team is sterk dit jaar. Foto:

Knappe winst OLTC Dames 1

tennis n Dames 1 van OLTC boekte afgelopen zondag een knappe overwinning op de sterke dames van Nootdorp. Nog maar twee jaar geleden werd er van dit team met 6-0 van verloren, maar zondag waren de rollen omgedraaid.

Beau Smit won zeer knap haar single en ook Tess Kolkman en Annemiek Varkevisser wonnen beide knap hun single. De dubbelwinst van Marina Maric en Annemiek Varkevisser was ook een puike prestatie. Petje af voor de dames die na twee wedstrijden in de Hoofdklasse op een uitstekende gedeelde tweede plaats staan.

Heren 1 had net zoals vorige week een zware zondag. Captain Julian VandenBussche en Bas Louwerse wonnen hun single. Helaas verloren Roeland van Dijk en Timo van de Geest hun single. Beide dubbels werden verloren, waarbij aangetekend moet worden dat de dubbel van Julian Vandenbussche en Roeland van Dijk een ontzettend spannend slot had en er meer had ingezeten.
In de derde set werd de super tiebreak verloren met 11-9. Jammer voor de mannen, maar het kwartje gaat een keer de goede kant opvallen. Komend weekend spelen de Heren thuis op Tweede Paasdag tegen het sterke Laren.

Mix 1 had de koploper Dash op bezoek. De dames Julia te Velde en Marente Sybesma speelden beide een goede pot. Beide zaten dicht bij winst. Ze verloren in drie sets, maar kunnen trots zijn op het getoonde spel.
Stijn de Mooij en Romano Frantzen wonnen redelijk makkelijk hun single. De herendubbel werd ook gewonnen en de damesdubbel werd verloren. De mix partijen moesten gaan uitmaken wie er met de winst vandoor zou gaan. Het liep uit op een teleurstelling. Romano Frantzen en Dominque Yeo verloren op baan 1 hun partij met 6-4 en 6-2. De andere mix partij met Jasper de Regt en Marente Sybesma werd in de derde set beslist door een super tiebreak met 10-5 in het voordeel van Dash. Erg jammer want er had meer ingezeten.


Bij Mix 2 valt er goed nieuws te melden. Dit jonge team presteerde zondag uitstekend. Kopman Bastiaan Bauman liet weinig heel van zijn tegenstander en won met 6-0 en 6-2.
Marit Hoeberechts won knap in drie sets van haar tegenstander. Set drie werd maar liefst met 6-1 gewonnen. De andere dames single van Bo Martina werd helaas verloren. Imre van den Bos speelde een goede wedstrijd maar kwam net te kort in de derde set. Hij kan trots zijn op het getoonde spel.


De damesdubbel van Bo Martina en Chenna Benjamins werd zeer knap in het voordeel van OLTC beslist in de super tiebreak met 10-8. De herendubbel werd een klinkende overwinning voor Diederik Natté en Bastiaan Bauman.
Imre van den Bos en Bo Martina verloren net in een super tiebreak, maar de andere mixpartij van Chenna Benjamins en Diederik Natté werd heel knap gewonnen onder toeziend oog van Coach Dave Kuipers. Leuk om te zien hoe Dave bezig is om al zijn ervaring over te brengen op al dit jeugdige talent. Mix 2 won uiteindelijk met 5-3 en staat nu op een keurige vierde plek in de poule.

Het eerste gemengde team bij de jeugd boekte een 5-3 overwinning in en tegen Naaldwijk en moet alleen het team van Tennisvereniging Holy boven zich dulden.

Komend weekend

Komend weekend, op Tweede Paasdag spelen de volgende teams thuis: Heren 1 speelt thuis tegen het sterke Laren, Heren 2 speelt thuis tegen de Kegel en Mix 1 Jeugd speelt thuis tegen Vennewater.