Het Kroatisch herenelftal speelt op 24 april een oefenwedstrijd tegen LOHC in Oegstgeest.
Het Kroatisch herenelftal speelt op 24 april een oefenwedstrijd tegen LOHC in Oegstgeest. Foto:

Kroatisch Bondselftal geniet vierdaags trainingskamp bij LOHC

hockey n Norbert Nederlof is sinds de zomer van 2018 Prestatiemanager bij LOHC. Ook is hij Bondscoach van het Kroatisch elftal Hockey Heren. Deze combinatie heeft geleid tot een vierdaags trainingskamp bij LOHC van maandag 22 april tot en met donderdag 25 april. Dagelijks wordt getraind op het complex van LOHC van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur.

Hockey is maar een kleine sport in Kroatië en staat niet in verhouding tot het populaire voetbal daar. Met beperkte middelen en vijf kunstgrasvelden in het hele land wordt een volwaardige hockeycompetitie gespeeld op slechts een aantal plaatsen. Het niveau van het nationale team is hoog en een aantal Kroatische spelers speelt ook in het buitenland.

In de afgelopen jaren hebben de heren van Kroatië goed gespeeld op verschillende Europese toernooien. Momenteel staan ze 40e op de wereldranglijst van best hockeyende landen (de FIH-ranglijst). Nu bereiden ze zich voor op het EK (divisie III) in Gibraltar van 28 juli tot en met 3 augustus 2019. De inzet is promotie naar divisie II.
Poule A bestaat uit Gibraltar, Litouwen, Turkije en Zwitserland.
Poule B bestaat uit Kroatië, Malta, Portugal en Slovakije.
Meer informatie over de Eurohockey kampioenschappen is te vinden via https://eurohockey.org.

In de voorbereiding naar het EK in Gibraltar vindt het eerste trainingskamp plaats bij LOHC. Twee oefenwedstrijden zijn opgenomen in dit programma.
De eerste oefenwedstrijd van het Kroatisch team wordt gespeeld tegen Forescate op dinsdagavond 23 april om 20.45 uur bij Forescate.
Op woensdagavond 24 april speelt het Kroatisch Bondselftal een oefenwedstrijd tegen LOHC Heren 1.

Spannend seizoen

LOHC H1 heeft zich afgelopen seizoen weten te handhaven in de Overgangsklasse en speelt in seizoen 2018-2019 in poule A van deze klasse. De verschillen tussen de teams zijn bijzonder klein. Een super spannend seizoen dus voor LOHC Heren 1.

Oefenwedstrijd

Woensdag 24 april om 19.30 uur is er dus een oefenwedstrijd Kroatisch Bondselftal – LOHC H1. De wedstrijdleiding is in handen van Olympisch scheidsrechter Fanneke Alkemade (al vele jaren verbonden aan LOHC) en aanstormend talent Lizelotte Wolter. Lizelotte bewijst zich ieder weekend in de hoofdklasse.
Het belooft spectaculair te worden, en het zou natuurlijk geweldig zijn als er heel veel toeschouwers zijn bij deze bijzondere wedstrijd.