De slogan 'Terug naar Oegst­geest' is prominent zichtbaar op etalageruiten.
De slogan 'Terug naar Oegst­geest' is prominent zichtbaar op etalageruiten. Foto:

Campagne 'Terug naar Oegstgeest' slaat aan

marketing n Op steeds meer plaatsen in het dorp is de slogan 'Terug naar Oegst­geest ' prominent zichtbaar op etalageruiten en op de ramen van clubhuizen. Al een twintigtal winkeliers en verenigingen sloten zich aan bij de permanente campagne, die de Stichting Dorpsmarketing in februari is gestart.

Deze week krijgen alle winkeliers, verenigingen en instellingen een brief van Dorpsmarketing met een uitleg over de campagne en het verzoek daarbij aan te haken.

Dorpsmarketeer Marjolijn van der Jagt licht in de brief de permanente campagne nog eens toe. "Het beeldmerk met de tekst 'Terug naar Oegst­geest' is de vlag waaronder we Oegst­geest prominent zichtbaar willen maken. Alle winkeliers, verenigingen en instellingen in Oegst­geest worden uitgenodigd dit officiële beeldmerk ook in hun eigen communicatie toe te passen. Samen zorgen we er zo voor, dat inwoners van Oegst­geest en bezoekers uit de regio nog meer hart voor Oegst­geest ontwikkelen."

uitbouwen

De campagne wordt volgens Van der Jagt stapsgewijs steeds verder uitgebouwd. "We zijn nu bezig de kring gebruikers van het beeldmerk te vergroten. De volgende stap is dat we samen met de deelnemers steeds meer inhoud en betekenis geven aan de slogan. Winkeliers en horeca kunnen er bij voorbeeld eigen acties aan ophangen met het oog op herhaalbezoek. Dorpsmarketing zal zelf themacampagnes coördineren rond bij voorbeeld wonen, winkelen, trouwen en eten en drinken in Oegstgeest."        

aanhakers

Het aantal aanhakers aan de permanente campagne bedraagt inmiddels twintig. Eenzelfde aantal staat nog in de wachtrij om een transparante slogan op winkelruit op clubhuisraam te kunnen plaatsen. Van der Jagt verwacht dat de campagne uiteindelijk meer dan honderd actieve deelnemers krijgt. "Het beeldmerk met de tekst 'Terug naar Oegst­geest' is breed inzetbaar en voegt overal wel wat toe. Ik zie bij voorbeeld ook mogelijkheden voor scholen en gebruik op uitnodigingen van serviceclubs die dineren of vergaderen in Oegst­geester horecagelegenheden".


Voor nadere informatie: info@dorpsmarketingoegst­sgeest.nl