Özcan Bayram blokt een schot van Aarlanderveen. | Foto lichtenbeldfoto.nl
Özcan Bayram blokt een schot van Aarlanderveen. | Foto lichtenbeldfoto.nl Foto: Paul Lichtenbeld

Oegstgeest houdt Aarlanderveen op nul

voetbal n In principe kon Aarlanderveen bij winst afgelopen zaterdag kampioen worden. Met de zes wedstrijden te gaan voor Aarlanderveen zouden zij bij winst na deze wedstrijd al onbereikbaar worden voor FC Oegstgeest, dat nog vijf wedstrijden voor de boeg had.

De koude harde wind stond diagonaal over het veld. Vermoedelijk was de gevoelstemperatuur zelfs richting nul graden; het publiek ervoer dat in ieder geval wel zo. Dat was zeker geen pretje. In de eerste helft had FC Oegstgeest de wind tegen.
Het spel kenmerkte zich aan FC Oegstgeest-zijde door doorgaans zeer verzorgd voetbal met een goede veldbezetting. Aarlanderveen was in het spel erg fysiek in de duels. Hierbij greep de scheidsrechter heel weinig in. Van hen karakteriseerde het spel zich vooral in lange halen naar voren en afwachten welke kansen daaruit kwamen. Beide ploegen kregen de nodige kansen. Hierbij was Aarlanderveen de meest ongelukkige. In zeker twee of drie momenten misten zij opgelegde kansen of wist FC Oegstgeest keeper Peter Messemaker de kans te verijdelen. FC Oegstgeest kreeg eveneens vele kansen via afstandsschoten van onder andere Bob den Hollander, Lars van Bommel en Abel Bormans. Ook jammer dat een mooie steekpass van Timo Lichtenbeld op Abel Bormans de keeper van Aarlanderveen niet kon verrassen.
Özcan Bayram liet meerdere malen zien dat hij sterk is in de lucht, hij won de meeste kopduels. In tweede helft werd Danny Wenink in het strafschopgebied naar de grond gewerkt. De scheidsrechter vond de overtreding kennelijk te licht voor een penalty. Want hij liet dit voorbij gaan.
Zo bleef dit een wedstrijd zonder doelpunten waarin FC Oegstgeest toch wel het betere van het spel had. Als het een jurysport zou zijn, was FC Oegstgeest zeker de winnaar.

FC Oegstgeest heeft nu nog vier wedstrijden te gaan. Volgende week speelt FC Oegstgeest uit bij vv Koudekerk dat gisteren nog drie punten binnenhaalde bij Football Factory. Het belooft prachtig weer te worden volgende week dus bezoek is aanbevelenswaardig.

ASC steekt punten in slotfase in de tas

voetbal n ASC heeft opnieuw een zege behaald. Dit keer was Blijdorp de tegenstander, die met een 2-1 nederlaag naar huis werd gestuurd. Jesse Tas tekende voor de winnende treffer.

Gemakkelijk verliep het zeker niet. Pas in de laatste fase van de ontmoeting viel de 2-1 en viel een last van de schouders. Zeker omdat de concurrenten alle wonnen. ASC houdt daarmee perspectief op promotie naar de tweede klasse. Het zou een prestatie van formaat zijn als de tweede plaats, die recht geeft op promotie, wordt vastgehouden. Het bescheiden geklasseerde Blijdorp bood goed tegenstand en had een uitstekende keeper staan. Verdedigend oogde ASC weer solide. Ondanks veel aanvalsacties kwam Blijdorp tot weinig uitgespeelde kansen. Behalve in de 19e minuut toen Sean Goebel de bal van de doellijn moest keren. Jesse Tas: "ASC had bij rust al voor moeten staan." Hij refereerde naar drie uitgespeelde kansen die Jelle Schouten, normaal trefzeker, kreeg om zijn team al in de eerste helft aan de leiding te helpen. "Toegegeven, de tegenstander had een prima keeper staan, die mooie reddingen verrichtte. Bovendien moest onze verdediging constant alert zijn op de snelle aanvalsacties van Blijdorp", verwoordde Jesse. Trainer Bo Moudrine bevestigde het morsen van kansen. "We maken goals, maar gezien de hoeveelheid kansen te weinig. Mijn team bleef gelukkig geduldig en raakte niet in paniek door te veel te forceren en onnodig ruimte achterin weg te geven." Het bleef lang 0-0, maar de ontmoeting verveelde geen moment. Beide teams gingen voor een voorsprong en dat maakte het kijkspel boeiend. Het was wachten tot minuut 78 eer de thuisclub kon juichen. Linksbuitenspeler Ilker Kacar kreeg in vrije positie ver voor het doel de bal aangespeeld. Met een knap schot passeerde hij de doelman. De euforie van de voorsprong telde slechts één minuut. Een laconieke uittrap van de ver voor zijn doel staande ASC-keeper belandde in de voeten van een middenvelder die onmiddellijk van grote afstand uithaalde. De doelman was te laat terug om het onheil van de gelijkmaker te voorkomen. ASC was niet aangeslagen. Met karakter bleef het team streven naar een nieuwe voorsprong. Zeven minuten voor tijd rendeerde een aanval optimaal. Een assist van Ilker Kacar belandde bij Ward Buijze, die flink werd verdedigd. De bal rolde echter voor de voeten van Jesse Tas, die geen moment aarzelde en zijn ploeg alsnog aan de felbegeerde zege hielp.

ASC staat nu op de tweede plek met twee punten achterstand op koploper RKDES en drie punten voorsprong op IJsselstein. Dus heeft de Oegstgeester formatie met nog vier competitieronden te gaan, de promotiekansen in eigen hand.

Pas in de laatste fase viel de 2-1 en viel een last van de schouders. | Foto Frits de Jongh