De Joop van der Reijdenbrug over de Oude Rijn is open voor wandelaars en fietsers. | Foto Wil van Elk
De Joop van der Reijdenbrug over de Oude Rijn is open voor wandelaars en fietsers. | Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Joop van der Reijdenbrug open

Overtocht n Voetgangers en fietsers uit Oegstgeest en Valkenburg kunnen vanaf dinsdag 9 april naar de overkant via de Joop van der Reijdenbrug.

Monteurs zijn nog volop aan het werk aan de brug. Onder de brugleuningen wordt ledverlichting aangebracht. Op het dek is de kompasroos aangebracht. Aan de kant van Oegstgeest zijn verkeerslichten geplaatst om de aansluiting op de Valkenburgerweg veilig te maken. De naamborden verschillen. Aan de kant van Oegstgeest rood met witte letters, en aan de kant van Valkenburg blauw met witte letters. De tekst is hetzelfde maar verschilt in de opmaak en luidt: Joop van der Reijdenbrug. Staatssecretaris Welzijn Volksgezondheid en Cultuur 1982-1986. Wethouder Oegstgeest 1990-1993 en burgemeester Valkenburg 2001-2006.


Nieuw inzamelpunt oud papier bij FC Oegstgeest

inzamelen n Bij de ingang van het voetbalveld van FC Oegstgeest is een nieuw inzamelpunt voor oud papier en oude kleding ingericht.

Er is op het terrein een perscontainer geplaatst waar papier en karton in alle soorten en grootte kan worden verwerkt. De perscontainer zelf wordt bediend door leden van de vereniging. Naast de ingang van het sportpark zien bezoekers een pleintje met meerdere blauwe rolcontainers. "U kunt uw papier in deze containers deponeren. Wij zorgen er dan voor dat het papier in de pers wordt verwerkt", aldus Luuk van der Zon van FCO.


"Met de nieuwe situatie zijn wij af van het zwerfpapier dat toch nog wel eens door de wind wordt meegenomen. De gemeente Oegstgeest hecht eraan dat al het oude papier en karton wordt gerecycled. Helaas verdwijnt er nogal wat papier in het restafval. En dat betekent voor eenieder in de gemeente eigenlijk extra kosten.

Naast de blauwe container staat nog een grijze kledingcontainer. U kunt hierin oude kleding en schoenen deponeren. Doe dat wel even in een (vuil)zak want dan is de verwerking van een volle container gemakkelijker."

ophalen

Op de eerste maandag van de maand (behalve in augustus) komt FC Oegstgeest het oude papier bij Oegstgeestenaren in de straat ophalen. Het ophaalweekeinde wordt bovendien aangegeven door de blauwe borden welke voor de eerste maandag bij de invalwegen van Oegstgeest worden neergezet.

gehele week

"Heeft u ons die maandag gemist dan kunt u kunt het papier de gehele week van vroeg tot laat, en dus ook op zondag, in de blauwe containers deponeren. Door de inrichting van het nieuwe inzamelpunt bij FC Oegstgeest komt het oude inzamelpunt bij voorheen UDO te vervallen. Wij danken u oprecht voor het sparen van oud papier en oude kleding. Dat is niet alleen belangrijk voor het milieu, u steunt er ook ons jeugdwerk mee!"