Tijdens de nationale buitenlesdag gingen alle leerlingen van De Kring (Rembrandtlocatie) ploggen, onder andere in het Hofbrouckerpark. | Foto Willemien Timmers
Tijdens de nationale buitenlesdag gingen alle leerlingen van De Kring (Rembrandtlocatie) ploggen, onder andere in het Hofbrouckerpark. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Ploggen

groen n Leerlingen van Jenaplanschool De Kring, locatie Rembrandtlaan, gingen op dinsdag 2 april al joggend de omgeving in om zwerfvuil op te ruimen.

Directrice Esther van der Linden legt uit dat de school meer en meer groen bezig wil zijn. "In de meivakantie krijgt De Kring op de Rembrandtlocatie een groen dak. Om dit heugelijke feit niet ongemerkt voorbij te laten gaan zijn we op 2 april, tijdens de nationale buitenlesdag, met alle leerlingen van deze locatie gaan ploggen."

Ploggen is komen overwaaien uit Scandinaviƫ; het is hardlopen en tegelijkertijd zwerfvuil rapen. "Met het ploggen en het groene dak samen zetten we een mooie groene stap!"

De ochtend werd gezamenlijk begonnen op het plein met een lekkere warming up. Daarna werd onder andere het Hofbrouckerpark opgeruimd. "De opbrengst van het ploggen was echt flink", aldus van der Linden achteraf. "Vuilniszakken vol!"