Afbeelding
Foto:

Taxatie

boeken n Zaterdag 20 april komt Jaap Schuurman van antiquariaat Novemberland weer naar de Rijnlandse Boekhandel. Van 11.00 tot 14.00 taxeert hij antieke boeken, bijzondere uitgaven en bijzondere gravures. Dus kijk op zolder of in de boekenkast of er nog iets van waarde staat dat eventueel het huis uit mag.


Lente Parade in bibliotheek

kunst n Onder de titel 'Lente Parade' is het gevarieerde werk te zien in de bibliotheek. Het werk is gemaakt door de cursisten van de Leidse kunstenaar Jacqueline Borg. Van abstract tot landschappelijk, van stillevens tot portretten in allerlei technieken en stijlen: een grote diversiteit.

Jacqueline, die lesgeeft bij de Volksuniversiteit (K&O) Oegstgeest en de Leiderdorpse Volks Universiteit, probeert de cursisten met groot enthousiasme de verrassingen van de verschillende materialen te leren kennen en hun grenzen te verleggen; het resultaat mag er zijn. Kleine en grote kunstwerken in olieverf, acryl, pastel en aquarel sieren de muren van de bibliotheek en die van de afdeling Volksuniversiteit, beide aan de Lange Voort in Oegstgeest. Een deel van het werk is te koop voor aantrekkelijke prijsjes. De opbrengst gaat dit jaar naar 'Hear my voice' een stichting die opkomt voor slachtoffers van huiselijk geweld.


Werk van Maaike Barel
Maaike Barel is opgegroeid in Oegstgeest en nu woon- en werkzaam in Leiden. Vanuit een passie voor het vormgeven van opgedane inspiratie en indrukken is zij in 2009 begonnen met het werken in klei bij de Leidse keramiste Odette Frijters en vervolgens in 2011 met het werken in steen bij de Leidse beeldhouwer Simone van Olst.
Inspiratie haalt zij uit diverse bronnen: de natuur, geometrische vormen, kunstwerken maar ook intuïtieve beelden. Haar werk wordt gekenmerkt door beelden met een helder lijnenspel en een zachte uitstraling, die rust en soms verwondering oproepen.


Leidse Danssalon

uitgaan n Nog één keer wordt Scheltema in een heuse discotheek veranderd en kan iedereen vanaf een jaar of 30 swingen op de lekkerste (dance)hits van nu & toen met de 30UP danceparty van De Leidse Danssalon.

De Leidse Danssalon, 30Up swingen op hits van nu & toen • Scheltema, Marktsteeg 1 Leiden • 13 april 2019 • 21.00-01.00 uur • Entree: €10,- pp via info@deleidsedanssalon.nl reservering, €12,50 aan de deur